Cred ca trebuie sa existe o comisie superioara la care sa se poata contesta gradul de handicap stabilit de comisia initiala. La IML nu exista asa ceva? Potrivit legilor sus mentionate de mine, el trebuie sa dovedeasca intai ca s-a imbolnavit din cauza mea, nicidecum sa-i dovedesc eu gradul de incapacitate de munca la o alta comisie.
Buna ziua, sunt in divort cu sotul meu si dupa primul an de casatorie el s-a imbolnavit de glomerulo-nefrita si insuficienta renala, a facut dializa, transplant de rinichi, transplant ce il are si acum si ii merge bine cu el. Imi cere pensie de intretinere, desi ART.41 din codul familiei si ART. 389 NNC spun ca se acorda pensie doar daca boala a survenit din cauza casatoriei si daca el se afla in incapacitate de munca. Din ceea ce stiu eu de acum 17 ani atunci cand el a facut boala, aceasta a aparut datorita unei raceli netratate cu MOLDAMIN, un virus la amigdale, un sptreptococ, care poate ataca si rinichii, inainte sa se descopere boala, cu un an inainte de casatorie, i-a iesit urina in sange, dar a neglijat aspectul si oricum aceasta boala este ireversibila. Dupa perioada de transplant, in decursul a 2 ani a avut gradul 1 de handicap, apoi 2, dupa care la revizuirea anuala de pensionare, avea dreptul la gradul3 cu 4 ore de munca, dar se descurca la comisia de pensionare de la spitalul 9 si il lasa cu gradul 2.
1- Unde pot eu sa cer o reevaluare a starii lui de sanatate, incepand cu un an in urma, moment in care ne-am despartit, pentru ca intre timp el a facut cateva internari, si-a facut rost de niste diagnostice gen tromboflebita si cine stie mai ce, desi nu le are, o reevaluare la o supracomisie ea la care este el arondat cu strada unde locuieste, corecta, si
2- cum pot sa dovedesc ca aceasta boala se datoreaza unor cauze vechi, nu intr-un an de zile. Transplantul l-a facut in urma cu 17 ani atunci cand avea el 27 de ani, iar amigdaliata netratata, care ar fi fost cauza bolii, a avut-o cand avea el 6 ani (in copilarie). Multumesc.