"Sa comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia"
Inteleg sa anunt ca m-am angajat si sa se opreasca indemnizatia. Corect!
Inteleg sa anunt ca tatal intra in concediu de crestere a copiluiui ca sa se opreasca banii in cazul meu si sa ii ia el (dupa 3 luni de asteptare ca atat dureaza analizarea unui dosar). Din nou corect!
Sa anunt ca al meu copil a implinit 11 luni de viata si ca Agentia trebuie sa stopeze plata indemnizatiei? Cu tot respectful, dar asta mi se pare absurd.
Iar cu stimulentul de insertie nu am nicio problema, credeti-ma! Problema mea o reprezinta plata indemnizatiei doua saptamani in plus, de cand a facut copilul 11 luni si pana la momentul reangajarii. Corect, nu trebuia sa fie acordati, dar tot nu vad unde e vina mea ca functionarul nu a pus stop platii. Adica la uniii isi aduc aminte cand sa opreasca banii, la altii nu.
Nu mai pun la socoteala ca directorul Agentiei mi-a trimis hartie la scurt timp dupa angajare ca a luat act ca m-am angajat incepand cu data de... si ca din acel moment se opreste indemnitia si tot din acel moment incepe acordarea stimulentului. Iar dupa mai bine de un an primesc alta hartie cum de de fapt mi-au dat mai mult pentru ca nu au oprit idemnizatia mai devreme. Si vina mea unde e intreb?
Stimulentul de insertie se acorda daca revenirea in campul muncii se face inainte de implinirea varstei de un an a copilului. Aici nu au fost probleme pt ca, repet, am reluat munca la varsta de 11 luni si jumatate.
In alta ordine de idei, mi se pare absurd ca eu sa ma duc la agentie si sa le zic doamnelor de la birou, "fiti atente, copilul meu a implinit 11 luni, sa nu uitati sa imi taiati indemnizatia de luan viitoare, da?" De aia au calculatoare, sisteme informatice si cer un teanc de documente la depunerea dosarului. Nici tatal nu e obligat sa depuna cerere ca NU vrea in cic.
Inteleg sa anunti in timp util ca te intorci la munca inainte de expirarea celor 11 luni, ca sa nu trisezi si sa incasezi si indemnizatie si salariu. Dar nu este cazul meu. Eu am ratat intoarcerea la munca inainte de 11 luni. Am reusit reluarea activitatii cand copilul avea 11 luni si jumatate.
La acea vreme (2012) le-am solicitat lamuriri in scris, insa doamnele m-au sunat sa-mi explice pe indelete ca pierd indemnizatia si sa incerc sa ma angajez inainte de un an ca sa nu pierd si stimulentul de insertie.
Am redactat deja o contestatie pe care o voi depune la APISMB in cel mai scurt timp posibil.Va multumesc de ajutor!
1. Tatal indeplinea conditiile intrarii in concediu.
2. Am vorbit teleponic cu cei de la agentie, I-am intrebat ce se intampla daca nu reusesc sa ma angajez pana la varsta de 11 luni si mi-au spus ca mi se opreste indemnizatia si ca voi sta acasa fara bani. Ciudat este ca in alte cazuri similare (mamica nu a reusit sa reia munca la 11 luni, iar tatal nu a depus nicio solicitare sa stea el acasa o luna cu copilul) plata indemnizatiei a fost oprita automat.
Ce ma sfatuiti?
Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie. Am optat pentru concediu de ingrijire a copilului de un an. Situatia a facut sa nu ma pot angaja cand copilul a facut 11 luni (asa cuim prevede legea), ci am facut-o la 11 luni si jumatate. Agentia de plati insa nu a oprit indemnizatia pe aceste 2 saptamani (trebuia sa o faca din oficiu la 11 luni, altor prietene mamici la 11 luni le-au fost sistati banii). Dupa mai bine de un an de la reluarea muncii, cei de la Agentie au decis sa ma someze sa le dau banii inapoi pe cele 2 saptamani, si drept urmare am platit.
Vreau sa stiu daca prin legea amnistiei mamelor pot recupera banii dat fiind faptul ca este vorba despre o greseala de calcul a functionarilor de la agentie.
Am depus deja o cerere la agentie dar care mi-a fost respinsa pe motiv ca nu fac obiectul scutirii de la plata cazurile in care mamele dau voit informatii eronate, au cazul in instant sau daca angajatorul a completat gresit veniturile. Ori eu nu ma aflu in niciuna din aceste situatii invocate de ei, ci este vorba de o greseala de calcul a celor de la agentie.
Va multumesc anticipat!