Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie. Am optat pentru concediu de ingrijire a copilului de un an. Situatia a facut sa nu ma pot angaja cand copilul a facut 11 luni (asa cuim prevede legea), ci am facut-o la 11 luni si jumatate. Agentia de plati insa nu a oprit indemnizatia pe aceste 2 saptamani (trebuia sa o faca din oficiu la 11 luni, altor prietene mamici la 11 luni le-au fost sistati banii). Dupa mai bine de un an de la reluarea muncii, cei de la Agentie au decis sa ma someze sa le dau banii inapoi pe cele 2 saptamani, si drept urmare am platit.
Vreau sa stiu daca prin legea amnistiei mamelor pot recupera banii dat fiind faptul ca este vorba despre o greseala de calcul a functionarilor de la agentie.
Am depus deja o cerere la agentie dar care mi-a fost respinsa pe motiv ca nu fac obiectul scutirii de la plata cazurile in care mamele dau voit informatii eronate, au cazul in instant sau daca angajatorul a completat gresit veniturile. Ori eu nu ma aflu in niciuna din aceste situatii invocate de ei, ci este vorba de o greseala de calcul a celor de la agentie.
Va multumesc anticipat!
1. Tatal indeplinea conditiile intrarii in concediu.
2. Am vorbit teleponic cu cei de la agentie, I-am intrebat ce se intampla daca nu reusesc sa ma angajez pana la varsta de 11 luni si mi-au spus ca mi se opreste indemnizatia si ca voi sta acasa fara bani. Ciudat este ca in alte cazuri similare (mamica nu a reusit sa reia munca la 11 luni, iar tatal nu a depus nicio solicitare sa stea el acasa o luna cu copilul) plata indemnizatiei a fost oprita automat.
La acea vreme (2012) le-am solicitat lamuriri in scris, insa doamnele m-au sunat sa-mi explice pe indelete ca pierd indemnizatia si sa incerc sa ma angajez inainte de un an ca sa nu pierd si stimulentul de insertie.
Am redactat deja o contestatie pe care o voi depune la APISMB in cel mai scurt timp posibil.Va multumesc de ajutor!
Cei de la AJPIS au avut perfecta dreptate, pentru a beneficia de stimulentul de insertie in cazul CCC cu o durata de 1 an, trebuia sa realizati venituri supuse impozitului pe venit inainte de implinirea de catre copil a varstei de un 11 luni .
Stimulent de insertie
rkinga6
Buna ziua,
Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)