avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere din concediu crestere copil un an in somaj cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere din concediu crestere copil un an in somaj cu supliment de insertie

Buna seara.
Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost concediata de la locul de munca si am beneficiat de ajutor de somaj timp de 7 luni( in total am dreptul conform vechimii la 9 luni de ajutor somaj). Intre timp am nascut si la finalul celor 7 luni am intrat in concediul obligatoriu de lauzie urmat de concediu crestere copil un an.cele 11 indemnizatii se vor termina in februarie (ultime luna ar trebui sa fac dosar pentru tatal copilului insa momentan nu putem depune un astfel de dosar) Va rog sa mi spuneti cum se procedeaza si de ce acte este nevoie pentru a relua primirea ajutorului de somaj pentru cele 2 luni ramase care mi se cuvin. Voi putea beneficia de supliment de insertie? Mi se vor cer acte care sa ateste drepturile incasate de la primarie si implicit dovada ca s au platit asigurari sociale?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 13 Ianuarie 2015
1. Plata indemnizatiei de somaj s-a suspendat atunci cand ati intrat in concediu de maternitate si apoi in concediu crestere copil (CCC).

2. - Dupa terminarea CCC (in maxumum 30 de zile) faceti o cerere catre Agentia de Somaj prin care solicitati reluarea in plata a indemnziatiei de somaj (anexati o adeverinta de la AJPIS ca vi s-a suspendat plata indemnziatiei pentru CCC).
- Nu mai este nevoie de alte acte.

3. - Din datele prezentate de dvs. inteleg ca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an.
- In aceasta situatie veti putea beneficia de stimulentul de insertie doar daca aveti venituri din salarii inainte de a implini copilul 1 an (in cazul dvs.11 luni).
Va multumesc pentru raspuns. O singura lamurire suplimentara:In cazul in care dupa cele 11 luni ma angajez beneficiez de supliment de insertie pana la implinirea varstei de doi ani a copilului sau doar o luna( pana la un an pentru ca am solicitat ccc un an)?
1. - In raspunsul meu anterior va spuneam:
3. - Din datele prezentate de dvs. inteleg ca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an.
- In aceasta situatie veti putea beneficia de stimulentul de insertie doar daca aveti venituri din salarii inainte de a implini copilul 1 an (in cazul dvs.11 luni).

- Adica ar trebui sa va angajati inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte) dupa care veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si pana va implini 2 ani.

2. Dar nu ar fi rau daca ati intreba si la AJPIS, cea care v-a platit indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna pentru tati TabacaruGeta TabacaruGeta Am nascut pe 3 August 2012 , o fetita si am intrat in cresterea copilului pe perioada de 2 ani . Acum mi-am gasit un alt loc de munca si pe data de 8 Iulie ... (vezi toată discuția)
Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)