Am nascut pe 3 August 2012 , o fetita si am intrat in cresterea copilului pe perioada de 2 ani .
Acum mi-am gasit un alt loc de munca si pe data de 8 Iulie 2013 ma prezint la munca , fetita are 11 luni.
Am o serie de intrebari , la care va rog , daca se poate sa-mi raspundeti urgent .
Am dreptul la suplimentul de 500 ron ?(chiar daca am optat pentru 2 ani ).
Sotul meu lucreaza de 3 ani , angajat pe o perioada nedeterminata , poate beneficia de o luna de concediul de crestere a copilului ?
Aceasta luna de concediul o poate lua oricand sau exista anumite conditii ?
Sotul a fost la primarie si i s-a comunicat ca trebuie sa ia mai inai el concediul si apoi eu sa fac dosarul pentru indemnizatie.
1. - Deoarece ati optat pentru CCC pana la 2 ani veti putea solicita stimulentul de insertie dupa ce copilul implineste 1 an.
- Puteti sa incheiati un contract individual de munca si inainte de a implini copilul 1 an dar se va suspenda plata indemnzatiei pentru CCC iar stimulentul de insertie il puteti solicita dupa ce implineste copilul 1 an.
2. - Tatal copilului poate beneficia de cel putin o luna de CCC daca indeplineste conditiile de acordare prevazute de lege (aceleasi ca si pentru dvs.).
- Daca nu solicita acest CCC atunci se reduce cu o luna CCC al dvs.
3. Nu cred ca de la Primarie vi s-a dat raspunsul corect si de aceea va recomand sa solicitati raspuns de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.
Dar luna de concediul de crestere a copilului de care poate beneficia tatal poate sa o ia oricand ?
Vreau sa intreb daca poate sa o ia in Septembrie sau Decembrie chiar daca eu ma angajez in luna August iar fetita va avea 1 an si o luna sau 1 an si 4 luni .
Multumesc pentru raspuns .
1. Deoarece AJPIS nu sunt toate de aceeasi parere cu privire la aplicarea prevederilor legale parerea mea este sa procedati cum vi s-a spus.
2. Adica tatal copilului sa intre o luna in CCC incepand chiar din momentul in care dvs. incepeti activitatea si dupa ce se termina CCC al lui sa faceti cerere sa primiti stimulentul de insertie.
3. - Parerea mea este ca se poate sa ia CCC si in alta luna, oricand pana la varsta de 1 an si 11 luni.
- In aceasta luna vi se va suspenda plata stimulentului de insertie care se va relua cand inceteaza CCC al tatalui copilului.
4. Din cauza acestei diferente de opinii v-am recomandat sa intrebati la AJPIS.