avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate Dandumio

Activitate Dandumio

Răspuns la discuția Cand primesc prima pensie
Va multumesc mult.Sunteti foarte amabil si prompt.
Indemnizatia de insotitor de la pensia de gradul I difera de indemnizatia de handicap? Daca da , inseamna ca pe langa pensia de boala si indemnizatia de insotitor primesc si indemnizatie de handicap (circa 300 RON) ?
Am primit decizia de pensionare pentru gr.I , care include si indemnizatia de insotitor. Daca merg la comisia de handicap , cu dosarul cerut de ei , primesc si indemnizatia de circa 300 RON lunar? In afara de drepturilor pe care le confera statutul de persoana cu handicap ?
Pe 8 aprilie am primit decizia de pensionare incepand cu 02.03.2015. Nu pot primi retroactiv pensie si pentru lunile ianuarie si februarie tinand cont de faptul ca comisia medicala m-a incadrat cu gr.I incepand cu data de 21 dec. 2014 si aceasta incadrare exista in dosarul de pensionare iar eu mi-am incetat activitatea ca salariat pe 31 dec.2014?
Lunile ianuarie si februarie vor fi platite? Cand? Va multumesc anticipat.
In data de 21 decembrie 2014 am primit de la comisie incadrarea in gr.I pensie invaliditate.Incetarea raporturilor de munca a inceput cu 31 decembrie 2014. Dosarul complet de pensionare . care a cuprins si decizia de incadrare , a fost depus pe 02.03.2015.Cand voi primi prima pensie si daca aceasta va fi pentru lunile ianuarie , februarie , martie ,etc.