avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand primesc prima pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand primesc prima pensie

In data de 21 decembrie 2014 am primit de la comisie incadrarea in gr.I pensie invaliditate.Incetarea raporturilor de munca a inceput cu 31 decembrie 2014. Dosarul complet de pensionare . care a cuprins si decizia de incadrare , a fost depus pe 02.03.2015.Cand voi primi prima pensie si daca aceasta va fi pentru lunile ianuarie , februarie , martie ,etc.
Cel mai recent răspuns: Vio.57 , utilizator 13:53, 9 Martie 2022
Decizia trebuie emisa in termen de 45 de zile.
Acest termen este depasit mergand si la 3 luni de zile.
Plata se face pana la finalul lunii urmatoare a emiterii deciziei.
Punerea in plata se va face incepand cu 02/03/2015.
Lunile ianuarie si februarie vor fi platite? Cand? Va multumesc anticipat.
La prima primire a pensiei veti primi si din urma pensia de la data scrisa in decizie.
Nu veti primi pensie pe lunile ianuarie si februarie.
Pensia va fi pusa in plata incepand cu 02/03/2015.
Asteptati sa vina decizia si veti vedea.
In decizie va fi precizat de cand se pune in plata(ziua,luna si anul)
Pe 8 aprilie am primit decizia de pensionare incepand cu 02.03.2015. Nu pot primi retroactiv pensie si pentru lunile ianuarie si februarie tinand cont de faptul ca comisia medicala m-a incadrat cu gr.I incepand cu data de 21 dec. 2014 si aceasta incadrare exista in dosarul de pensionare iar eu mi-am incetat activitatea ca salariat pe 31 dec.2014?

Alte discuții în legătură

Legi harghitene? Ruda Ruda Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap fizic de gradul I din judetul Harghita si am aflat de noua lege privind pensia de invaliditate, conform careia : Decizia ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)