avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate usermarian

Activitate usermarian

Bună ziua!
Mă numesc Ușer Marian.
Recent am primit hotărârea prin care am devenit beneficiar al OG 105/1999, modificată prin legea 154/2021.
OUG 130/2021 amână până la 01.01.2023 doar indemnizația cuvenită sau și facilitățile prevăzute la art. 5 al OG 105/1999(asistență medicală gratuită, bilete gratuite clasa I la CFR, etc.)?
Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Recalculare pensie

Carp Mircea a scris:

Exista la dosarul de la casa locala.
Ar fi trebuit sa fie comunicate si pensionarilor.
Cele de pe O.U.G.100/2008 in procent de 100% au fost comunicate.
Cele de pe art.169 nu prea am auzit pe nimeni sa le fi primit.
Aici ma incadrez si eu.

Mulțumesc!
Nu știu ce sa spun. Pe de o parte este greu de crezut ca nu s-au expediat atunci(sau s-au pierdut) deciziile de recalculare. Pe de alta parte a trecut termenul de 15.04.2019 pana la care se spunea ca se trimit deciziile de recalculare pe legea 221/2018 pentru cei mai in vârsta, ieșiți mai de mult la pensie.
Răspuns la discuția Recalculare pensie

Carp Mircea a scris:

Nu.
A primit doua majorari.
-Prima in iunie 2009 prin aplicarea O.U.G.100/2008
-A doua in ianuarie 2011 prin aplicarea art.169(1) lit.a) din legea 263/2010.

Mulțumesc!
Totuși actele.normative de care vorbiți fac referire la majorarea punctajului de pensie. Nu ar trebui sa existe niște decizii de recalculare? Nu are așa ceva.
Buna seara!
Soacra mea a lucrat la Oficiul farmaceutic(laboratorul pentru controlul medicamentelor) ca asistenta de farmacie și a ieșit la pensie in 1996, la 50 de ani pentru ca i s-a considerat toată perioada de activitate in grupa a II-a de munca(36 de ani, ca urmare a adăugării de ani la vechime). Menționez ca nu a beneficiat in trecut de nicio recalculare.
Se încadrează la recalcularea pensiei in baza legii 221/2018?
Va mulțumesc anticipat pentru raspuns!
Bună ziua,

Am absolvit studii universitare de lungă durată(4 ani) și masterat de 2 ani(ciclul II Bologna). Perioada în care am urmat masterul se ia în considerare la pensie? Cunosc faptul că studiile de lungă durată sunt echivalente cu ciclurile I+II Bologna, dar am avut nevoie de master.

Toate cele bune!