avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate inculpatulderezerva

Activitate inculpatulderezerva

Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care am intampinat-o in cursul unui proces penal.
In februarie 2013 am fost arestat intr-un dosar penal.Dupa 2 luni de arest preventiv, am fost trimis in judecata tot in stare de arest, insa dupa o saptamana am fost eliberat sub control judiciar, avand interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.
Dupa circa 11 luni !!! ( in februarie 2014, atunci cand a intervenit noul cod penal si au incetat de drept toate masurile preventive ) a fost inlocuita interdictia de a parasi localitatea cu cea de a parasi tara, controlul judiciar mentinandu-se in continuare.
In octombrie 2014 am facut o cerere de revocare a controlului judiciar, insa a fost respinsa, cu motivul ca temeiurile care au condus la luarea masurii inca subzista.
In decembrie 2015 controlul judiciar a fost declarat neconstitutional, legea s-a modificat apoi, judecatorul a trebuit sa verifice inca o data legalitatea si temeinicia controlului judiciar - si bineinteles - temeiurile care au dus la luarea masurii INCA au subzistat!
In urma cu o luna de zile s-a dat sentinta in prima instanta.Pedeapsa este cu executare, fapta fiind facuta in stare de recidiva.
Mentionez ca pe parcursul procesului penal nici mie, nici celorlalti inculpati nu ne-a fost admisa NICI UN FEL de proba(nici macar martori, expertize, etc.). Cu alte cuvinte, procesul a avut loc intre procuror si judecator, ca de altfel in majoritatea proceselor din tara asta.In fine..sa zicem ca asta mai putin conteaza :)
Dupa terminarea procesului in prima instanta, judecatorul a hotarat : Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin încheierea penală din luna februarie 2014.
Este posibil sa se mentina controlul judiciar pe o perioada de 2 ani si sa se prelungeasca si dupa solutionarea in prima instanta a cauzei?Asta dupa ce aproape un an de zile nu am avut voie sa parasim localitatea de domiciliu?!?! Mi se par niste abuzuri GROSOLANE!!!Ce temeiuri mai subzista la baza mentinerii controlului judiciar 2 ani de zile si in continuare?
Vreau sa va mentionez ca faptele pentru care am fost trimisi in judecata nu sunt cu violenta.
Multumesc anticipat.