avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate novac25nadia

Activitate novac25nadia

Buna ziua! Am o intrebare privind termenul de plata a amenzii (ex. rovinieta) care curge de la data primirii procesului verbal primit prin posta - termenul mentionat prin stampila postei cu data. Problema este urmatoarea - de ex. plicul de instiintare este primit vineri, ajunge aprox. la ora 12, iar la Taxe si Impozite programul este scurt vineri - ex. pana la ora 14. Astfel, se pierde ziua respectiva - vineri - mai ales daca nu ajungi imediat la primarie in ziua de vineri, mai ramane ziua de luni pt. plata, iar marti trebuie platita intreaga, nu pe jumatate - daca s-ar fi platit in 48 de ore. Problema ar fi - prelungirea termenului pana la jumatatea zilei de marti, pt a respecta timpul pierdut din ziua de plata. Stiu de ex., ca in procedura de citare se noteaza si ora primirii plicului - pt ca exista asa cum am mentionat anterior - o pierdere a timpului de plata din ziua de vineri - conform programului legal de functionare al celor doua institutii - posta si primarie. Deci pt documentele de plata primite de la ANAF / CNADNR etc. nu ar fi corect sa fie notat pe procesul verbal de primire a documentului si ora primirii acestuia? Multumesc!