avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Timpul de scurgere a termenului de plata din procesul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Timpul de scurgere a termenului de plata din procesul verbal de amendare primit prin posta

Buna ziua! Am o intrebare privind termenul de plata a amenzii (ex. rovinieta) care curge de la data primirii procesului verbal primit prin posta - termenul mentionat prin stampila postei cu data. Problema este urmatoarea - de ex. plicul de instiintare este primit vineri, ajunge aprox. la ora 12, iar la Taxe si Impozite programul este scurt vineri - ex. pana la ora 14. Astfel, se pierde ziua respectiva - vineri - mai ales daca nu ajungi imediat la primarie in ziua de vineri, mai ramane ziua de luni pt. plata, iar marti trebuie platita intreaga, nu pe jumatate - daca s-ar fi platit in 48 de ore. Problema ar fi - prelungirea termenului pana la jumatatea zilei de marti, pt a respecta timpul pierdut din ziua de plata. Stiu de ex., ca in procedura de citare se noteaza si ora primirii plicului - pt ca exista asa cum am mentionat anterior - o pierdere a timpului de plata din ziua de vineri - conform programului legal de functionare al celor doua institutii - posta si primarie. Deci pt documentele de plata primite de la ANAF / CNADNR etc. nu ar fi corect sa fie notat pe procesul verbal de primire a documentului si ora primirii acestuia? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa vignieta Horea52 Horea52 Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Ana maria1989 Ana maria1989 Am vândut un autoturism de 2 ani eu am scos o de la primărie și astazi am primit un proces verbal de constatare că acum 2 luni am fost prinsă fara ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru taxa de despagubire neplatita LucaMoise LucaMoise Buna ziua. in primavara acestui an, sotia mea s-a dus la ANAF pentru a-si plati taxele, ocazie cu care a aflat ca are o amenda neplatita pentru lipsa ... (vezi toată discuția)