Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala incepnd cu sept 2016. Am primit prin posta prima amenda constatata in 9 iulie dar PV s-a intocmit in 6 Dec. Posta mi-a livrat plicul cu PV in Ianuarie 2017 (nu recomandata si nu am semnat pt primire sa confirm data primirii). Din ce moment se considera cele 48 de ore pt a plati jumatate din suma?
Mai primesc si alte amenzi pt fiecare trecere cu autoturismul in perioada mentionata prin dreptul camerelor? Daca am trecut de 20 de ori in cele doua luni prin dreptul camerelor e normal sa primesc 20 de amenzi?
Verificati daca PV-ul este semnat ( semnătura olografă ) altfel se poate solicita , in instanta , nulitatea lui . Cele 48 de ore se vor calcula da la data primirii plicului (Ex. : stampila de pe data de 05.01.2017 , se poate plati pana pe 07.01.2017 inclusiv iar dovada o faceti cu plicul ) . Un alt aspect ar fi ca intre data constatarii si comunicarea efectiva a procesului-verbal, autoritatile nu pot sa dea, pentru acelasi autoturism, alte amenzi pentru lipsa rovinietei .
Conform dispozitii in vigoare ,CNADNR poate intocmi un singur PV contraventie aferent unei luni calendaristice-indiferent de cate ori ati fost depistat circuland fara rovinieta in acel interval
rovigneta lipsa
dariusIII
Bună ziua. Timp de o luna am circulat cu masina extraurban, fara sa am platita taxa de drum. Zilnic am trecut si prin cameră . La ce sa ma astept? Voi primi ... (vezi toată discuția)