avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate vasilix

Activitate vasilix

Buna ziua as dori sa stiu cum pot intra in posesia terenului de 3 ari si cum pot face granituirea intre proprietati, daca mi s-a admis cadastrul si am intabularea facuta peste hotararea irevocabila a vecinului, hotarare in care terenul aflat in litigiu s-a identificat gresit in teren (instanta retinand ca noi revendicam teren din parcela cadastrala a vecinului).
Ca sa fiu mai explicit noua ne revine cadastral de la strabunicii nostii parcelele 183/ si 183/2 , iar vecinului ii revine 183/3 care e in vecinatatea pf 183/2.
In 1989 vecinul nefiind membru cooperator obtine o hotarare irevocabila prin care se face granituirea intre 183/2 si 183/3 pe un aliniament drept care taie din pf 183/2 a noastra 5 ari. Noi in 1989 aveam lot ajutator intrucat proprietar era CAP ul prin urmare nu ne-am putut apara.
Vecinul nu are titlu de proprietate intrucat nu a fost membru cooperator si la primarie are la registrul agricol 26 de are . el avand in posesie acum 36 de ari gradina.
Am deschis proces de revendicare a 50 de ari si granituire conform titlului de proprietate si am pierdut ca nefondat intrucat instanta a considerat gresit (zic gresit intrucat cadastru a validat acuma dupa terminarea procesului intabularea pe vechile amplasamente ) ca noi am revendica 5 ari din 183/3 si nu din 183/2 cum am cerut. Deci s-a facut o identificare gresita in teren. terenul de 5 ari se afla in continuare in posesia vecinului insa noi suntem tabulari.
1. Ce cai de atac mai avem sau cum intram in posesia terenului de 5 ari care e intabulat.Au trecut 2 ani de la pronuntarea hotararii irevocabile.
2 cheltuielile de judecata pe care le pretinde vecinu l(mostenitorii) dupa cati ani se prescriu, am uitat sa mentionez ca de 1 an vecinul a murit si au ramas surorile .
3 daca surorile deschid proces pe rectificare tabulara pe terenul de 5 ari care a constituit obiectul unui proces, ma pot ajuta sa arat ca sa identificat gresit terenul sau in acest proces se judeca daca hotararea irevocabila este incalcata de intabulare?
4 ce recomandati?
casa si gradina unde locuiesc sunt constituite cadastral din pf. 183/1 si 183/2. inainte de revolutie am avut lot ajutator. Vecinul nefiind colectivist avea parcela cadastrala pf 183/3.
In 1989 vecinul printr-o hotarare irevocabila reuseste sa faca o granituire dreapta taindu-mi pf.183/2 si ocupand suprafata de 5 ari. dupa revolutie am dobandit titlul de proprietate cu intreaga suprafata de 50 de ari curti cladiri si gradina aferenta pf. 183/2 si 183/1 , insa in teren detin 45 ari intrucat vecinul se tine de hotarerea irevocabila.
Am deschis proces de revendicare si granituire in 2012 insa din cauza expertului care a fos influentat de vecin ,expert care nu a dorit sa coroboreze dimensiunile laturilor (lungimea si latime) masurate in terern cu cele masurate pe harta cadastrala , cu toate ca am cerut in nenumarate randuri, instanta a retinut ca noi revendicam teren din pf.183/3 a paratului asa spune in motivare instanta. Deci sa identificat gresit terenul in litigiu. Prin urmare am pierdut ca nefondata cererea noastra.
ulterior am intabulat terenul aferent titlului de proprietate si aferent pf 183/1 si 183/2, deci inclusiv terenul pe care il detine abuziv paratu. Nu a fost nici o problema la cadastru intrucat totul a fost legal si limita proprietatii mele, pf183/1 ,183/2 a titului de proprietate de 50 de ari.
Intrebare cum intru in posesia terenului efectiv?

Ma gandeam ca sa solicit in instanta respectarea planului de intabulare ca sa demontez acea hotarare irevocabila data gresit .
Paratul nu are si nu a putut solicita titlu de proprietate intrucat el nu a fost colectivizat ,nu are acte aferente terenului pe care il detine, iar la primarie la registru agricol are 26 ari , iar in teren 35 de ari, iar pf183/3 cadastral are 30 ari.
In afara acelei hotarari irevocabile nu are nici un act.
intre timp a murit paratul si au ramas doua surori sa mosteneasca terenul care cadastral figureaza pe bunicii lor (decedati) . ei nu au facut succesiunea nici dupa bunici nici dupa parinti(decedati), iar in instante noi ne-am judecat cu fiul decedat si el anul trecut.

Buna ziua . As dori parere avizata in ceea ce priveste situatia mea.
Am un teren compus din curti cladiri si gradina pe care am dobandit titlul te proprietatea in suprafata de 50 ari. Pe timpul colectivizarii am avut lot ajutator intrucat mi s-a luat o parte din gradina si i s-a dat vecinului care nu era membru cooperator. Am contesta in 1989 si am pierdut procesul .
In hotararea judecatoreasca din 1989 mi s-a incalcat dreptul la proprietatea si mi s-a luat 5 ari din parcela 183/2 parcela care se invecineaza cu paratul. Astfel cei 5 ari i-au fost atribuiti de instanta in 1989 paratului.
In 1991 am dobandit titlul de proprietate pe intreaga suprafata de 50 ari conform celor doua parcele 183/2 si 183/1 de la cadastru unde tabular este strabunicul .
Am redeschis proces de revendicare si granituire in 2012 insa mi-a respins ca nefondat intrucat espertul a gresit pozitionarea terenului in litigiu si instanta a tras concluzia ca eu revendic teren din parcela 183/3 a paratului.
Intrucat mi s-a refuzat contraexperiza sau alt expert,am intabulat terenul aferent parcelei 183/1 si 183/2 aferent titlului de proprietate si aferent hartii cadastrale de la OCPI.
acuma se poate vedea ca instanta de fond a considerat gresit ca revendic teren din proprietatea paratului si ca pozitionarea terenului aflat in litigiu a fost gresita.
Ce pot face ca sa intru in posesia terenui de 5 ari intabulati care fac parte din 183/2 (proprietatea mea ) si nu din 183/3 (a paratului) cum a comcluzionat instanta.(mentionez ca expertul nu a dorit sa dea dimensiunile cadastrale ale parcelelor conform hartilor cadastrale tocmai pentru a nu scoate in evidenta acest lucru).
In concluzie mi-am intabulat proprietatea conform titlului de proprietate si a actelor de la cadastru insa 5 ari sunt in posesia vecinului care le detine prin hotarare judecatoreasca data in 1989 cand nu s-a tinut cont de proprietatea privata
Mentionez ca vecinul nu are titlu de proprietate si nici un act de proprietate ci doar sentinta civila din 1989, care a contat si in 2012