avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revedicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revedicare teren

casa si gradina unde locuiesc sunt constituite cadastral din pf. 183/1 si 183/2. inainte de revolutie am avut lot ajutator. Vecinul nefiind colectivist avea parcela cadastrala pf 183/3.
In 1989 vecinul printr-o hotarare irevocabila reuseste sa faca o granituire dreapta taindu-mi pf.183/2 si ocupand suprafata de 5 ari. dupa revolutie am dobandit titlul de proprietate cu intreaga suprafata de 50 de ari curti cladiri si gradina aferenta pf. 183/2 si 183/1 , insa in teren detin 45 ari intrucat vecinul se tine de hotarerea irevocabila.
Am deschis proces de revendicare si granituire in 2012 insa din cauza expertului care a fos influentat de vecin ,expert care nu a dorit sa coroboreze dimensiunile laturilor (lungimea si latime) masurate in terern cu cele masurate pe harta cadastrala , cu toate ca am cerut in nenumarate randuri, instanta a retinut ca noi revendicam teren din pf.183/3 a paratului asa spune in motivare instanta. Deci sa identificat gresit terenul in litigiu. Prin urmare am pierdut ca nefondata cererea noastra.
ulterior am intabulat terenul aferent titlului de proprietate si aferent pf 183/1 si 183/2, deci inclusiv terenul pe care il detine abuziv paratu. Nu a fost nici o problema la cadastru intrucat totul a fost legal si limita proprietatii mele, pf183/1 ,183/2 a titului de proprietate de 50 de ari.
Intrebare cum intru in posesia terenului efectiv?

Ma gandeam ca sa solicit in instanta respectarea planului de intabulare ca sa demontez acea hotarare irevocabila data gresit .
Paratul nu are si nu a putut solicita titlu de proprietate intrucat el nu a fost colectivizat ,nu are acte aferente terenului pe care il detine, iar la primarie la registru agricol are 26 ari , iar in teren 35 de ari, iar pf183/3 cadastral are 30 ari.
In afara acelei hotarari irevocabile nu are nici un act.
intre timp a murit paratul si au ramas doua surori sa mosteneasca terenul care cadastral figureaza pe bunicii lor (decedati) . ei nu au facut succesiunea nici dupa bunici nici dupa parinti(decedati), iar in instante noi ne-am judecat cu fiul decedat si el anul trecut.

Alte discuții în legătură

Granituire si revendicare vasilix vasilix Buna ziua . As dori parere avizata in ceea ce priveste situatia mea. Am un teren compus din curti cladiri si gradina pe care am dobandit titlul te ... (vezi toată discuția)
Intabulare peste o hotarare irevocabila data gresit vasilix vasilix Buna ziua as dori sa stiu cum pot intra in posesia terenului de 3 ari si cum pot face granituirea intre proprietati, daca mi s-a admis cadastrul si am ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren - suprafete care se suprapun. actiunea impotriva cui va fi pornita? rachima rachima Ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin un teren care pana in prezent nu a fost intabulat. De curand am inceput demersurile pentru intabularea acestuia, ... (vezi toată discuția)