avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren - suprafete care se suprapun. ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren - suprafete care se suprapun. Actiunea impotriva cui va fi pornita?

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Detin un teren care pana in prezent nu a fost intabulat. De curand am inceput demersurile pentru intabularea acestuia, ocazie cu care am aflat ca unul din vecini a intabulat acum ceva timp in urma, masurand nu stiu cu ce, o suprafata de 300 mp din terenul meu. Cum procedez in aceasta situatie, tinand cont de faptul ca, in prezent de terenul vecinului se ocupa un lichidator?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rachima , utilizator 10:25, 6 Aprilie 2012
Demaraţi lucrările pentru întabulare. Căutaţi un expert topo cadastral, care vă va face documentaţia cadastrală , conform actelor de proprietate.şi va înainta dosarul împreună cu certificat fiscal, şi ce mai trebuie, Biroului local de cadastru.
Vecinul nu are nici o vină că şi-a întabulat proprietatea. Era dreptul lui. Dacă, prin documentaţia care o vă va întocmi expertul topo, acesta va găsi că suprafeţele a d-voastră se suprapune cu a vecinului, aveţi dreptul să faceţi o acţiune în instanţă de grăniţuire şi revendicare , împotriva vecinului şi apoi, veţi putea reface documentaţia cadastrală pentru întabulare.
Am o întrebare-de unde aţi ajuns la concluzia că vecinul, măsurând cu nu ştiu ce, v-a luat din teren cca 300mp? Nu aveţi garduri între proprietăţi?ªi nu în ultimul rând, pentru a putea fi întabulată o suprafaţă, ea trebuie măsurată cu instrumente moderne şi suprapusă pe ortofotoplan.
Multumesc pentru raspuns!
Referitor la intrebarea dvs., mentionez ca am demarat procedura de intabulare pentru terenul detinut si cu aceasta ocazie cei de la cadastru au constatat ca exista o suprapunere de planuri, desi proprietatile sunt delimitate prin gard. Astfel, vecinul a intabulat in plus cei 300 de mp din proprietatea mea. Ulterior, am luat legatura cu lichidatorul vecinului care si-a manifestat dorinta de a rezolva problema pe cale amiabila. Acest lucru nu a fost cu putinta intrucat acesta nu a mai putut fi contactat. Actiunea in revendicare o fac impotriva lichidatorului, care se ocupa de proprietatile vecinului meu sau impotriva acestuia din urma?
Multumesc!
Se face o acţiune de grăniţuire şi revendicare, care va fi acţiunea de fond şi ca acţiune secundară se solicită rectificarea de carte funciară.
Pentru a şti exact contra cui faceţi acţiunea solicitaţi un extras de C.F de informare, cu privire la acel teren-de acolo veţi afla cine este la ora actuală proprietar, pentrucă numai împotriva lui vă puteţi adresa instanţei.
Lichidatorul nu este proprietarul terenului.respectiv. Un avocat!!!!
Multumesc pentru raspuns!
Intre timp m-am consultat cu un lichidator care mi-a confirmat faptul ca, in situatia cu care ma confrunt, actiune in instanta va fi facuta impotriva lichidatorului.
Toate bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de granituire eu_craciun eu_craciun buna ziua, societatea pe care o administrez a avut un teren si in 2000 a pierdut o bucata din el, in sensul ca o persoana a revendicat acea suprafata si a ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)