avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mai mare decat in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mai mare decat in CF

anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut autorizatie de constructie a casei cu ridicarea topo a vechilui proprietar. Acum insa incerc sa intabulez casa si am auzit ca diferenta dintre situatia reala si CF nu trebuie sa depaseasca 2%. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:27, 20 Martie 2008
O rectificare a cartii funciare.
odata cu noua documentatie cadastrala anexata la cererea de intabulare prezentati si o declaratie notariala prin care intelegeti sa renuntati la diferenta de 180 mp . In caz ca nu doriti sa renuntati ca sa nu va impiedecati singura la intabulare cereti topografului sa va intocmeasca 2 documentii cadastrale de dezmembrare din nr cadastral vechi al celui de la care ati cumparat terenul din care una ptr suprafata reala pe care este casa si una ptr acei 180 mp care nu va mai ies la socoteala . pentru prima cereti intabularea iar cu a doua ve-ti merge la un avocat ca sa deschide-ti un litigiu in granituire / revendicare cu acel vecin care va luat din teren
Chemi in judecata toti vecinii - proprietari ai fondurilor vecine. In dosar se administreaza si proba cu exertiza topo. Se rectifica suprafata din C.F. la cea reala. Si gata.
Popav , daca ai fi tu in cauza ai pierde de pomana vremea sa te judeci cu toti vecinii?
cred ca nici macar o rectificare nu este nevoie. conform actualei reglementari continute in art. 35 ind 1 alin. 3 daca detineti documentatia cadastrala puteti cere si citez " (3) Prin modificare se înţelege orice schimbare privitoare la aspecte tehnice ale imobilului, schimbare care nu afectează esenţa dreptului care poartă asupra acelui imobil. Modificarea nu se poate face decât la cererea titularului dreptului de proprietate." Cred ca o mica diferenta de suprafata poate fi corectata prin acest mod, mai ales ca o actiune in rectificare cu vecini ar dura o vesnicie. mai mult ar trebui sa gasiti un interes in ai da in judecata pe vecini. or daca nu va trebuie din terenul detinut de ei nu puteti sa i chemati in judecata. Consider prin urmare ca este mai bine sa solicitati modificarea cartii funciare.

Alte discuții în legătură

Diferente masuratori cadastrale dorina123 dorina123 In actul de vanzare cumparare din 1966 suprafata casa+teren era de 170 mp. In urma masuratorii facuta pentru intabulare cadastrala au rezultat 195mp. Care ... (vezi toată discuția)
documentatie cadastrala si obtinere numar cadastral pacurar pacurar Am cumparat in anul 1999 o casa cu teren inscrisa in Cartea funciara si avand nr.topo (in Oradea) doar ca acum pt a putea obtine o autorizatie de modificare ... (vezi toată discuția)
Intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila atinim atinim Buna ziua tuturor, Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea. Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp. Dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)