avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila

Buna ziua tuturor,
Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea.
Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp.
Dupa 5 ani de judecata am castigat procesul si s-au stabilit si granitele proprietatilor: noi 2800mp, ei1700mp.
La recurs inaintat de ei, am castigat din nou, asa ca avem din sept 2011 sentinta si decizie def si irevoc. pe care am reusit sa le obtinem de-abia in iunie 2012 pentru ca dosarul a fost blocat in arhiva tribunalului.
Am vrut sa mergem sa intabulam si surpriza;
Profitand de preved noului cod civil, vecinii au intabulat un teren de 2200mp in oct 2010 care se suprapune peste terenul nostru,netinand cont de hotararile judecatoresti,doar.pe baza certif de mostenitor, al unei adev de la primarie si folosind un proces verbal scris de mana incheiat intre parti si primarie in 2005,inainte de proces si evident anterior sentintei Jud si deciziei Tribunalului.
Mentionez ca noi avem intabulat partial terenul din 2001 cand s-a facut un contract de vanzare cumparare, dar nu in coordonate GPS cum se cere acum.
Mentionez ca intre timp vecinul a vandut catre fiul lui, ca sa aiba ctr de vanzare cumparare si a si intabulat din nou.
In aceasta situatie ce se poate face ?

[Editat - relatiile profesionale in forum se stabilesc prin intermediul mesajelor private, multumesc pentru intelegere]

Ma intreb cum e posibil sa stau sa ma uit la o sentinta si o decizie favorabile noua, in timp ce oamenii de acest fel, fac ce vor si legea nu conteaza pentru ei?
Mai exista dreptate si oameni corecti in tara asta?
Ajutati-ma sa-i descopar!Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Cojocarasu Ilie , utilizator 00:00, 3 Iulie 2012
In octombrie 2010 au intabulat in baza documentelor existente la acea data, nicidecum cum spuneti netinand cont de hotararile judecatoresti care nici nu existau, acestea fiind date ulterior si nici profitand de prevederile noului cod civil de care amintiti si care a intrat in vigoare abia dupa un an de la intabulare....
Dumneavoastra in 2001 ati intabulat probabil doar terenul pentru care ati facut contract de vanzare cumparare.
In timpul procesului ar fi trebuit sa inscrieti la Cartea Funciara litigiul .
Imi cer scuze pentru greseala.In oct 2010 s-a emis hot jud.care s-a continuat cu recursul pana in sept 2011. Vecinii au intabulat in nov 2011 si sentinta judecatoreasca am inregistrat-o(notat-o)in oct 2011in cartea mea funciara pentru ca asa mi-au spus de la cadastru ca se procedeaza si ca la o eventuala cerere de intabulare sunt verificati si vecinii , .
La cadastru functionara respectiva mi-a spus sa fac acest lucru pentru ca ei n-aveau la acea vreme carte funciara, deci din punctul ei de vedere nu aveam unde sa notez la ei.
Oricum ce pot face in acesta situatie?
Am uitat sa precizez ca terenul intabulat de vecini in nov 2011 se suprapune peste terenul meu intabulat in 2001.
Din punctul meu de vedere cred ca daca hotararea e definitiva si irevocabila si prin ea s-au stabilit granitele, ea ar trebui sa fie pusa in aplicare indiferent de situatie, trebuie sa mergeti sa vorbiti cu cei de la cadastru sa vina si sa realizeze practic granitele la fata locului,pt ca nu e vina dvs ca ei is neatenti si intabuleaza un teren pese altul deja intabulat. Daca refuza cred ca ar trebui sa ii dati in judecata si pe ei ca ii o incalcare flagranta a dreptului de proprietate.
Trebuie sa fie o solutie doar ca trebuie sa insistati mai mult ca astia din institutiile statului,stiti cum lucreaza tot cu incetinatorul (marea lor majoritate, ca sa nu ma duc cu prostii la tribunal),dk nu merge in nici un chip cu cei de la cadastru, cred ca puteti apela la un executor judecatoresc care impreuna cu un expert tehnic/inginer topo sa puna in aplicare hotararea judecatoareasca si astfel sa stabileasca granitele.
Mult succes
executati Hotararea prin Executor Judecatoresc (intreb moderatorii daca se poate executa o Hotarare, si poate are omul un raspuns mai simplu decat vesnica Instanta/ si Onorata)

Alte discuții în legătură

Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)