Ionut.ion a scris:
Cred ca mai bine ati chema in instanta, print-ro actiune de granituire, ambii proprietari si vedea cat teren are fiecare, poate domnul in cauza nu a mai respectat intelegerea si a mutat gardul cu 3 mai in interior pentru a va lua dvs din teren ( din cata stiu... nu poti face cadastru pe o suprafata in acte si alta in teren).
Sau... daca stiti ce suprafata ar putea avea fiecare le puteti masura terenurile si vedea daca au aceasta suprafata sau mai mult.
Dar este mai complicat asa...
Cadastrul e facut de vecinul x, inainte sa vanda. Deci el a semnat ca vinde 1700, latimea 23, a luat bani pe 1700mp de la proprietarul y, ultimul luand de la noi bani pe 1700mp. Dar acum, primul proprietar x care e si vecin pe partea stanga, spune ca terenul se termina la latimea 19 (practic lui ii mai raman 3m pe lungimea terenului, pe care ii considera ai lui, fiind lipiti de terenul lui). Nu exista gard pe partea aceea, exista doar un rand de vie si niste pomi la 3m de vie, spre terenul lui. Eu nu am cum demonstra ce s-a vrut a vinde, dar am cumparat 1700mp nu 1400 si ambii au luat bani pe 1700. Cine ne poate ajuta? Un avocat, un notar, sau primaria sau oficiul de cadastru sa vina sa delimiteze terenul din acte? Multumesc.