Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un alt punct de referinta (sa spunem dinspre stanga) iar terenul meu era precis delimitat fata de vecinul (din dreapta). La data cumpararii terenul era liber, fara nicio constructie, gard etc asa ca am acceptat delimitarea facuta de vanzator. Ulterior vacinii dinspre stanga au inceput sa ridice garduri iar eu m-am trezit in momentul cand vecinul dinspre dreapta a ridicat un gard, cu o "depasire" a limitelor stabilite de vanzator cu cca 100 m 2. N-am reusit sa conving vecinul dinspre stanga ca nu este corect plasat si l-am dat in judecata. Procesul l-am pierdut dupa ce s-au facut expertiza si contraexpertiza) deoarece avocatul a considerat ca este vorba de o revendicare teritoriala.
Acum sunt in faza de reluare a procesului.
Cum este posibil ca un teren cu delimitari precise prin coordonatele stereo cadastrale sa nu poata fi recunoscut de o instanta judecatoreasca.
Va rog sa-mi dati un sfat, o parere referitor la cazul meu. Cu multumiri.
Va explic eu imediat cum este posibil deoarece chiar eu am fost intr-o situatie asemanatoare cu a dvs. Problema nu rezida la cel care v-a vandut sau la cel care a castigat in fond acel proces cu dvs(vecinul din stanga). Problema este la cateva loturi de teren distanta , unde , in mod cert , unul dintre proprietari a "mutat" gardul peste proprietatea vecinului si a "castigat " acea diferenta de teren pe care acum vecinul stanga se suprapune! Iar fiecare cand a facut cadastrul a pus inginerul cadastrist sa masoare de llimita de proprietate cu cinul. Si, in acest fel , v-ati trezit ca vecinul isi pune gardul pe terenul dvs si va ia o buna bucata din teren!!!!
Asta este explicatia pe care v-o dau eu dintr-un caz concret!
Solutia : identificarea celui care are pe acea strada o suprafata mai mare in realitate decat in acte si actionarea in judecata pentru rectificarea cadastrelor conform coordonatelor corecte!
Sau , varianta 2 - o solutie de compromis intre dvs si vecin! :)
Precizez ca vecinul meu din stanga si cel mai din stanga au cadastre cu coordonate stereo ce nu indica nicio suprapunere de teren. Insa tot spre stanga
ar fi trebuit sa ne ramana un drum de servitute (de trecere) care insa acum "dispare".
Problema mea imediata este procesul cu vecinul din stanga. Am cerut granituirea conform actului cadastral si in felul acesta "litigiul dintre noi doi" sa se stinga. Apoi va trebui sa se rezolve cu vanzatorul faptul ca nu ne-a lasat drum de servitute amandorura.
Va multumesc pentru faptul ca va aplecati putin asupra problemei mele.