avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mai mare din masuratori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mai mare din masuratori

Am citit si rascitit si parerile sunt impartite...
Situatia este urmatoarea:
- in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X;
- parintii au murit si i-a mostenit fiica
- fiica vrea sa faca cadastru si intabulare dar supriza la masuratori ii ies 1450mp

Cadastristul ca orice om destept si care se pricepe la tot... spune ca nu poate intabula toata suprafat de teren ca tb mers in instanta.

Avand in vedere ordinul 134/2009... parerea mea nu e aceeasi, eu zicand ca se poate rezolva si numai cu proces verbal de vecintate si declaratie, dar nu si nu ca nu se accepta documentatia cu o diferenta mai mare de 5%.

Ok... sa zicem ca mergem in instanta:
- actiune in constatare in contradictoriu cu comuna prin primar sau uzucapiune?

FFFF important de la cumparare pana in prezent vecini au ramas aceeasi astfel incat nu se poate vb de o incalcare a granitelor vecinilor.

Mersi mult
S-ar putea si varianta intabularii celor 1300 mp, in baza unei actiuni in constatare, iar pt. diferenta in baza unei actiuni in care sa se constate dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune. Ulterior faceti o comasare a terenurilor, in baza
unei documentatii cadastrale.
Desi Art. 25 din Ordinul 134/2009 prevede ca :. — (1) Daca suprafata din masuratori este diferita de suprafata inscrisa in cartea funciara, suprafata din cartea funciara se va modifica in baza documentatiei cadastrale de actualizare a suprafetei. In cartea funciara se va inscrie suprafata rezultata din masuratori, in conditiile prezentului articol.
(2) Pentru imobilele inscrise in cartea funciara:
b) daca suprafata determinata in urma efectuarii masuratorilor este mai mare decat cea inscrisa in cartea
funciara, documentatia cadastrala va fi receptionata, iar suprafata masurata se va inscrie in cartea funciara cu conditia prezentarii procesului-verbal de vecinatate, intocmit conform
anexei nr. 18.
Inca nu m-a luminat nimeni daca e vorba de actiune in constatare pentru toata suprafata de teren sau actiune in uzucapiune?

Ideea e ca am titlu pt 1300 nu si pt diferenta in plus reiesita din masuratori.

Interesul meu e sa am o hotarare judecatoreasca pentru toata suprafata de teren nu sa fac intabulare pt 1300mp si apoi pt diferenta si alipiri...

Va rog HELP urgent!#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol sorimari sorimari As vrea sa intabulez un teren de la parinti,problema e ca ei nu au acte pe suprafata reala deoarece bunicii mai demult nu declarau tot pamantul ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Declaratie notar renuntare la suprafata dacmoto dacmoto Buna ziua, Ma aflu in uramatorea situatie: In urma unei hot def si irev am obtinut dr de proprietatea asupra unui teren. In acea hot era mentionata si ... (vezi toată discuția)