avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare teren agricol

As vrea sa intabulez un teren de la parinti,problema e ca ei nu au acte pe suprafata reala deoarece bunicii mai demult nu declarau tot pamantul ca sa nu plateasca mult impozit,dar toti vecinii stiu realitatea.Cum as putea intabula suprafata reala?
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 08:12, 8 Decembrie 2011
Acte de proprietate aveti? Reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut in baza registrului agricol 1959-1963 si a cererilor de intrare in CAP. Daca in acele documente nu figureaza tot terenul, parintii aveau dreptul sa ceara (si sa faca dovada proprietatii) diferenta in baza a vreo patru legi ale fondului funciar pana acum. In situatia in care nu au facut acest lucru si s-au bazat doar pe faptul ca toata lumea stie despre ce este vorba...o sa intabulati doar terenul pentru care aveti acte. Nu se fac intabulari pe baza de declaratii de martori.
Dacă terenul tot a fost stăpânit cu suprafaţa mai mare , se poate face acţiune în constatare a suprafeţei real deţinute.şi apoi se face întabularea.
Depinde cât de mare este suprafaţa în plus, până la 5% diferenţă în plus puteţi aviza documentaţia cadastrală şi înscrie în cartea funciară în baza unui proces verbal de vecinătate ( anexa nr.18) de la ordinul nr. 634/2006 privind aprobarea regulamentului de aprobare şi avizare a documentaţiilor cadastrale .
Dacă suprafaţa de teren este mai mare de 5% este necesar să obţineţi un act valid de proprietate , eventual o acţiune în constatare , uzucapiune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)
Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren luissiana luissiana Buna ziua. am un titlu de proprietate din 1996 pe un teren agricol de cca 6000 mp -un singur lot.Ulterior titlul a fost modificat in sensul ca raman pe acel ... (vezi toată discuția)