avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... declaratie notar renuntare la suprafata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

declaratie notar renuntare la suprafata

Buna ziua,

Ma aflu in uramatorea situatie: In urma unei hot def si irev am obtinut dr de proprietatea asupra unui teren. In acea hot era mentionata si suprafata. Acum cand doresc sa inscriu terenul in CF, suprafata masurata este mai mica decat cea din hotarare. Eu nu as vrea sa renunt la aceasta suprafata. Este posibil ca vecinii sa fi intrat peste mine. Nu sunt sigur. Nu stiu daca si vecinii au terenul inscris in CF.
Intrebarea mea este: daca nu vrea sa dau acea declaratie, care este modalitatea de a inscrie terenul in CF. Pe ce cale sa merg pentru a obtine aceeasi suprafata cu cea din hot. Credeti ca va fi o mare bataie de cap? Diferenta este de 20 de mp. Destul de mult. Insa nu stiu cum as putea sa fac.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 02:19, 29 Octombrie 2011
Asta spune legea, matusa mea a trecut printr-o situatie similara si la tribunal a pierdut desi vecinul luase din terenul ei. Depinde de cum vede judecatorul situatie si de cat de bine o explica avocatul tau.

ORDIN nr. 634 din 13 octombrie 2006, modificat conform Ordinului nr.134/26.03.2009 şi Ordinului nr.415/16.09.2009.
pentru aprobarea Regulamentului privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara

ART. 25
(1) Dacã suprafaţa din mãsurãtori este diferitã de suprafaţa înscrisã în cartea funciarã, suprafaţa din cartea funciarã se va modifica în baza documentaţiei cadastrale de actualizare a suprafeţei. În cartea funciarã se va înscrie suprafaţa rezultatã din mãsurãtori, în condiţiile prezentului articol.
(2) Pentru imobilele înscrise în cartea funciarã:
a) dacã suprafaţa determinatã în urma efectuãrii mãsurãtorilor este mai micã decât cea înscrisã în cartea funciarã, documentaţia va fi recepţionatã, iar suprafaţa mãsuratã se va înscrie în cartea funciarã în baza declaraţiei proprietarului conform anexei nr. 5;
b) dacã suprafaţa determinatã în urma efectuãrii mãsurãtorilor este mai mare decât cea înscrisã în cartea funciarã, documentaţia cadastralã va fi recepţionatã, iar suprafaţa mãsuratã se va înscrie în cartea funciarã cu condiţia prezentãrii procesului-verbal de vecinãtate, întocmit conform anexei nr. 18.
Ce trebuie sa fac daca nu vreau sa dau declaratie?
Banuiesc ca o faci pe propria raspundere.
100% exista cadastre si intabulari ale loturilor vecine care se suprapun cu acei 20 m care v-au ieșit mai Putin la masuratori...fără sa dați acea declarație notariala de renuntare la suprafața care a ieșit lipsa la masuratori nu veți putea intabula proprietatea deoarece exista deja intabulari pe acei 20 m ...in mod cert veți primi încheiere de respingere a intabularii....
Nu exista cale "ocolitoare" pentru a nu da acea declarație,,,,iar 20 m nu mi se pare o suprafața la care sa nu puteți renunța ....insa alegerea va aparține.,,
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)
Ordinul ancpi 134/2009 potyi potyi Buna ziua, Avem de facut o rectificare CF, terenul inscris in CF este mai mic decat masuratorile actuale topo . Inainte sa apara acest ordin rectifcarea se ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)