avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate Florin_Sss

Activitate Florin_Sss

Salutare,
Am o situatie mai putin obisnuita cu o masina pe care am vandut-o.
E un Smart fortwo cumparat din Germania.
L-am vandut la o luna dupa achizitie si noul client m-a contactat la cateva zile dupa pentru ca a gasit o problema la motor, masina scapa ceva ulei si avea cateva garnituri invechite.
A facut o constatare la service si mi-a trimis o proforma pentru garniturile pe care urma sa le c omande. I-am trimis o suma pentru a-l ajuta cu reparatia si s-a rezolvat.
La 3 saptamani a mers cu masina la RAR si a fost refuzat pe motiv ca masina are motor euro 2, cand trebuia sa aiba motor euro 4. Cei de acolo i-au spus ca motorul e schimbat si seria nu se poate citi. (cand am cumparat masina din Germania, avea itp valabil si dupa acel itp, masina figura cu euro 4 in carte)
Clientul m-a rugat sa cumpar masina de la el, pentru ca nu o poate inmatricula.
Nu pot cumpara masina de la el si i-am promis ca il ajut cu tot suportul pentru a identifica unde e problema si daca s-a schimbat motorul.
Trebuie sa mentionez ca acelasi client mi-a spus ca mai are un Smart vechi acasa pe care ar vrea sa il vanda, dar nu reuseste. (asta daca nu a schimbat motorul de pe smartul nou cu motorul de pe smartul lui si a distrus seria). Am gasit articole din care am aflat ca acest client al meu a fost prins de multe ori de politie cu acte false, legitimatii MAI si masini cu acte dubioase.
Acum vrea sa apeleze la un avocat pentru a rezolva situatia.
Intrebare finala: sunt obligat ca vanzator sa ii cumpar masina inapoi sau sa ii ofer o solutie pentru a inmatricula masina?
Va multumesc anticipat!