avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Activitate DungaciuG

Activitate DungaciuG

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
As avea niste completari pe topic,
1 - este "coreca" intentia distribuitorului de a monta ce sistem de masuratoare doreste, dar
2 este partial gresita afirmatia ca distribuitorul este si proprietarul controrului, desi el revendica asta contorul a fost platit de consumator ANTICIPAT inainte de instalare,
3 asa cum s-a mai precizat, costurile vor fi platite esalonat de consumator, deci vor fi costuri suplimentare, BX are perfecta dreptate,
4 despre posibila (probabila) emisie de radiatii, este discutabil, in mediul urban la condominiumuri vechi, contoarele au fost mutate pe palier, majoritatea locatarilor au deja usi metalice, deci impactul va fi minim,
5 Adevarat ca aceste contoare pot fi influentate de catre oricine stie cum, chiar si de operator
in acest sens pentru a evita deconectarea in caz de posibil litigiu, singura metoda eficienta va fi PASTRAREA in continuare a contoarelor vechi in paralel cu cele noi, si mentiunea c in contract ca in caz de diferente de index sa fie "valabil" index-ul contorului clasic.
Astfel se rezolva prezumtivele litigii si e varza intreaga si capra satula.
Doamna, eu cred ca ati vandut cu chitanta de mana, iar cumparatorul "a uitat" sa declare posesia si luarea in evidenta primariei, si acum incearca sa va transfere costuri.
Fiind o localitate mica functionarii din primarie stiu cam toti proprietarii de fapt si/sau de drept.
Chiar daca stati in Italia, banuiesc ca somatia si instiintarea de executare nu v-au fost trimise acolo.Sigur aveti acte si adresa de domiciliu in Romania (nu conteaza unde), iar daca in evidentele primariei mai figurati doar scriptic proprietar, NU PLATITI nimic, potrivit codului de procedura fiscala primaria avea obligatia sa va trimita decizie de impunere (nu am acum date despre art. din codul de procedura dar daca veti cauta veti gasi, faceti o referoire la el si cereti primariei detalii scrise, cine figureaza ca proprietar in Registrul Agricol, etc.la adresa de domiciliu. In lipsa acestor decizii de impunere NU datorati nimic daca primaria nu poate dovedi ca va trimis, (confirmare de primire cu mentiunea postei, "destinatar lipsa- avizat". ma indoiesc ca pot face asa probe pentru ca trimiterea lor pe langa munca de redactare ce necesita timp si o minima pregatire in utilizarea PC etc, mai si costa taxe postale. Iar primarii fac "economii" .
Faptul ca nu platiti nu inseamna ca si renuntati la contestare asa cum s-a recomandat aici.
Nu trebuie sa veniti personal in tara trimiteti si de acolo dar "recomandat" sau prin curier cu dovada de comunicare.
Succes.
As dori precizari cu trimiteri la acte normative despre eventualitatea insolvabilitatii
unor persoane fizice privind taxele si impozitele locale.In legislatie am gasit doar precizari ale autoritatilor fiscale (ANAF).
Pun intrebarea deoarece am constatat ca o primarie (consiliu local) au dispus prin HCL sa "declare" insolvabili un numar de cetateni pentru impozite pe imobile,si terenuri respectivi amenzi de circulatie.
Interesul este electoral al primarului pentru ca astfel "insolvabilii" primesc indemnizatii sociale la care nu ar fi avut dreptul daca erau datornici cu taxele locale.
Apreciez ca este un abuz si consilierii si primarul sa-i plateasca din banii lor pentru interesul electoral.
Astep opinii, multumesc.