avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate rodi10

Activitate rodi10

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, tatal meu a contractat serviciile DIGI pentru amanta (nu mai stiu anul exact), ulterior s-au despartit, amanta a decedat de cancer (in 2020), apoi si tata a murit in 2021, facturile ramanand neplatite. Eu am refuzat sa platesc restantele, din motive lesne de inteles. Greseala mea a fost ca am intrat in contul lui de client si am introdus nr meu de telefon. Ulterior fiind hartuita de recuperatori. Suma facturilor neplatite initial a fost de 207 ron, insa intre timp au ajuns la 438 ron.

In data de 11.07.2024 am primt mesaj de la DIGI ca vor urma procedurile legale pentru recuperarea datoriilor. In aceiasi zi am primit in posta un aviz pentru o recomandata (presupun ca de la DIGI), insa functionarii postei au refuzat sa ne inmaneze recomandata, desi destinatarul este decedat.

Pe 18.07.2024 am primit din nou aviz in posta, insa nu am mai incercat sa ridic recomandata.

Mentionez ca pe numele tatalui meu mai este un abonament facut, pentru un prieten din Craiova, insa acea persoana este la zi cu facturile. Rezidenta tatalui meu este Bucuresti.

Acum nu stiu cum sa procedez pentru a rezolva situatia si a evita plata restantelor. Avand in vedere suma restanta, nu renteaza sa angajez un avocat.

Ma puteti, va rog, indruma cum sa procedez mai departe?

Multumesc!
OK, atunci depun in iulie? Acum nu pot datorita acelei erori.
Sau as putea sa depun punand luna 5 in declaratii? Desi perioada de raportare e trimestrul.
Buna ziua!
Am verificat si inca nu am codul de TVA suspendat, desi cererea de suspendare activitate am facut-o la ONRC pe 26 mai. Trebuie sa depun D070 pentru asta?
Multumesc pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns!
Am incercat sa depun azi documentele, insa nu este posibil, avand aceiasi eroare:
"Au fost identificate următoarele ERORI:
E: validari globale
eroare regula: R_DEC_FUTURE: Nu puteti depune o declaratie pentru aceasta perioada"

Sa inteleg ca pot depune declaratiile la inceput de iulie? Deja nu mai am cod de TVA valid, datorita suspendarii. Este posibil sa depun aceste declaratii in conditiile date?
Sunt PFA norma de venit platitoare de TVA (perioada de raportare este trimestrul). In aprilie am emis ultimele facturi in Romania si catre partenerii straini. In mai am depus cererea pentru suspendare activitate pentru concediu crestere copil. Cum pot depune/este necesar sa depun D300 si D394? Am incercat sa depun pentru perioada 6, insa documentele nu au fost validate, fiind o data viitoare. Cum procedez in aceasta situatie?