avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruDumitru

Activitate AlexandruDumitru

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
O seara frumoasa!
Buna seara!
Acum 3 ani, fostii mei vecini au vandut propietatea lor unor oameni care au decis sa se mute in zona rurala. In momentul in care s-au mutat acesti noi vecini aveau 15 caini si au promis ca vor face tarcuri pentru ei, ca ii vor ingriji incat sa nu deranjeze oamenii dupa strada, ca vor face curat incat sa nu se resimta un miros urat si noi crezandu-i i-am acceptat in comunitatea noastra. Nici pana in ziua de astazi nu au construit acele tarcuri doar au improvizat cu sarma doua spatii unde au impartit cainii.
O perioada au avut grija de ei dar apoi au inceput problemele. Cainii nu au mai fost hraniti cum trebuie si la un momentdat acestia au reusit sa rupa un gard de plasa intrand la mine in curte si omorand 10 gaini. Vecinul si-a cerut scuze si a cumparat alte gaini, si a avut grija ca incidentul sa nu se mai intample.
Problemele au continuat sa apara, cainii latrand in fiecare noapte, mirosul a inceput sa fie din ce in ce mai intepator, fiind clar ca acestia nu mai sunt ingrijiti.
Cainii au rupt pentru a doua oara gardul in gradina, in acel moment vecinul nu era acasa, doar fiica lui care nu a raspuns la telefon nici in momentul in care am strigat-o astfel incat am apelat serviciul 112. Un echipaj al politiei a venit, a constatat , au intocmit un proces verbal si li s-a aplicat o amenda pentru tulburarea linistii publice si ni s-a spus ca nu se poate face mai mult de atat deoarece cainii sunt pe proprietate privata.
Acum 2 saptamani, cainii au rupt gardul din fata casei(gard de lemn, cam subred ce-i drept) si au intrat in curte. Mama mea s-a speriat fiind singura in acea noapte si doar cu ajutorul unui vecin a reusit sa ii bage inapoi in curte si sa acopere provizoriu gaura din gard.
A doua zi, am discutat cu vecinii si acestia si-au cerut scuze, i-au bagat pe toti 15 caini laolalta intrun tarc improvizat si au spus ca ei nu au bani acum sa repare sau sa fac alt gard, astfel am luat decizia sa fac o cheltuiala si sa refac eu gardul deoarece am ajuns sa stau cu frica in curtea mea. Vecinii nu au contribuit cu nimic la refacerea gardului.
Intrebarea mea principala este unde pot sa ii reclam pe acestia? Ce autoritati judetene/nationale ma pot ajuta. Tin sa precizez ca in curtea lor este dezastru, este foarte multa mizerie, mirosul insuportabil, iar acei caini au ajuns sa deranjeze o intreaga strada.
Am inteles ca o simpla reclamatie la politie nu ma poate ajuta si tot ceea ce pot face este sa le aplice o amenda.
Primarul comunei a venit s-a uitat dar a spus ca nici el nu are vreo putere dar eu in aceasta situatie nu mai pot sta.
Multi oameni spuni ca cel mai practic era sa ii otravesti sau sa ii omori dar eu sau parintii mei nu avem acest suflet rau si in plus din cate stiu legea animalelor interzice acest lucru. Suntem si noi iubitori de animale avem 2 catei dar stim sa ii ingrijim si sa ii iubim.
As dori sa mai aflu informatii in legatura cu termenul de prescriptie. Daca tatal meu nu a mai platit din anul 2009, termenul de prescriptie s-a declansat? Daca da, de ce executorul judecatoresc a mers mai departe?
Tocmai aceasta este problema in contract nu este stipulat ca parintii mei raspund cu bunurile comune si veniturile, ci doar cu veniturile actuale sau viitoare. Si in al doilea rand, nu este mentionat in contract ca este un credit pentru nevoile comune ale casatoriei ci este un credit de nevoi personale nenominalizate.
Buna ziua.

Tatal meu a contractat in anul 2008 un credit de nevoi personale in valoare de 25000 lei. A reusit sa plateasca acest credit luna de luna timp de un an, dupa aceea au intervenit probleme in familie si nu a mai putut plati acest credit, doar de cateva ori la un interval de cateva luni a mai virat intrun cont cate o suma de bani pentru acest credit. In urma cu ceva timp a fost contactat de o firma de recuperari, dar nu a mai reusit sa plateasca rata pentru acest credit. Ieri am primit prin posta Somatie de la executorul judecatoresc prin care este obligat sa plateasca in termen de o zi suma de 51000 lei ( 45000 lei - creditul cu penalitati, dobanzi + 6100 lei cheltuieli de executare),altfel va fi executat silit. Tatal meu locuieste cu mine si mama mea intr-o casa care este mostenita de mama mea de la bunici, tatal meu neavand alte bunuri pe numele lui. In actul de mostenire,tatal meu nu este trecut, rezultand ca terenurile si imobilul sunt propietate a mamei mele, deci nu reprezinta bun comun. In contractul de credit mama mea nu este trecuta ca si codebitor si nu a semnat nimic, singurele lucruri care sunt stipulate in contract referitoare la sot/sotie sunt urmatoarele :
GARANTII - Imprumutatul se obliga sa garanteze rambursarea creditului acordat si plata oricaror sume datorate in baza prezentului contract de credit cu veniturile sale prezente si viitoare, provenite din orice sursa, precum si ale sotului/sotiei

OBLIGATII - Imprumutatul declara ca imprumutul serveste scopurilor comune ale casatoriei, daca este cazul, astfel incat obligatiile asumate prin prezentul contract devin comune, in sensul prevederilor Codului Familiei

La inceputul contractului de credit apare urmatoarea informatie : 25000 lei - va fi utilizat pentru nevoi personale nenominalizate. Deci, tatal meu nu a spus in momentul contractarii creditului ca il va folosi pentru familie, si nu a declarat nimic. Am citit pe internet ca in cazul in care creditul nu este unul comun deci nu a fost luat pentru acoperirea unor probleme ale familei, executorul judecatoresc nu se poate atinge de bunurile sotului/sotiei daca acestea sunt bunuri proprii. - Este adevarat acest lucru? Mamei mele ii este teama ca executorul isi poate indrepta atentia asupra casei si terenurilor, dar acestea sunt propietate a mamei mele deci nu este un bun comun, iar mama mea nu a semnat nimic pe contract si nu este codebitor. In acea perioada cand a fost contractat creditul mama nu dispunea de niciun venit deci nu avea cum sa garanteze ea un venit pe care nu il avea, in calitate de codebitor.

Ce poate face tatal meu in aceasta situatie? Poate depune contestatie la executare si sa faca o cerere de suspendare a executarii? El nu detine nici un bun mobil sau imobil, singurul lucru pe care il detine este venitul sau ca si salariat. I se mai poate face poprire pe salariu in baza acestei executari? In contract scrie ca se vor parcurge toate metodele impuse de lege pentru recuperarea datoriei dar daca el nu are niciun bun ce ii poate face?


Va multumesc.