avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate amy0001

Activitate amy0001

Puteti sa incepeti de aici [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere penala la politie. Facebook nu poate/vrea sa inchida o pagina pt ca va trebuie dovezi; solide. Plangerea penala - este singura metoda sa trageti la raspundere pe cei vinovati si sa stergeri(sa-i obligati pe cei de la facebook sa stearga) pagina.
Altfel va luptati cu morile de vant. Facebook nu sterge pozele cu copii morti pe care le folosesc unii imbecili pt a strange like-uri. Andra - cantareata noastra - are pagini de facebook care se folosesc de imaginea ei(si nu numai ea); facebook nu le sterge iar ea nu vrea sa depuna plangere la politie pt inchiderea lor. Sunt sute de astfel de pagini.
Acum, nu stiu, ma bag si eu ca musca in lapte :) (sunt in crestere copil); nu este mai simplu sa intrati in CCC, si sa nu mai faceti cererea de reluare a activitatii? In actul aditional scrie ca nu puteti sa intrati in CCC ?(ar fi impotriva legii, ma gandesc, si deci nul).
Eu stiu ca in lege, pt reluareaa activitatii - dupa CCC - trebuie facuta o cerere (ma refer la ceea ce este legal, nu la practica). Daca CCC se termina dupa noiembrie 2016, nu mai faceti cererea. Nu stiu exact ce contine contractul dvs de munca si actul aditional - de aceea, necunoscand in totalitate datele spetei dvs, aceasta ar putea fi/sau nu o solutie.
Răspuns la discuția Pasaport expirat
Asa este, e de preferat sa fie in termen de valabilitate, insa Legea nr. 248 din 20 iulie 2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate reglementeaza in acelasi fel - verificare si permiterea intrarii in tara - inclusiv situatia in care un cetatean roman nu are nici macar act de identitate expirat:




SECŢIUNEA 1
Condiţiile exercitării dreptului la liberă circulaţie în străinătate de către cetăţenii români
Art. 29
(1) La întoarcerea pe teritoriul României, cetăţenii români au obligaţia să prezinte organelor poliţiei de frontieră documentele de călătorie în străinătate valabile, emise de autorităţile competente române din ţară sau din străinătate.
(2) Organele poliţiei de frontieră pot permite intrarea pe teritoriul României a cetăţeanului român care se legitimează cu un document de călătorie emis de autorităţile competente române, a cărui valabilitate a încetat, numai după efectuarea verificărilor corespunzătoare în evidenţele specifice, cu privire la identitatea şi cetăţenia titularului. În acest caz durata verificărilor efectuate nu poate depăşi 24 de ore din momentul prezentării solicitantului în punctul de trecere a frontierei.
(3) În cazul în care persoana care se prezintă în punctul de trecere a frontierei pentru a intra pe teritoriul României declară că este cetăţean român, dar nu posedă documente eliberate de autorităţile române, valabile sau expirate, care să ateste identitatea acesteia, organele poliţiei de frontieră efectuează în cel mai scurt timp posibil verificările necesare pentru stabilirea identităţii şi cetăţeniei persoanei respective.
(4) În situaţia în care persoana prevăzută la alin. (3) este titulară a unui document de călătorie eliberat de un alt stat şi îndeplineşte condiţiile de intrare pe teritoriul României, potrivit legii, organele poliţiei de frontieră permit intrarea acesteia în ţară, în calitate de străin, şi o îndrumă totodată să se adreseze Direcţiei Generale de Paşapoarte din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru clarificarea situaţiei privind cetăţenia română.
(5) Organele poliţiei de frontieră sunt obligate să permită intrarea pe teritoriul României persoanelor prevăzute la alin. (2) şi (3), de îndată ce stabilesc identitatea acestora, precum şi faptul că sunt cetăţeni români.
(6) În cazurile prevăzute la alin. (2) şi (3), în funcţie de intervalul de timp necesar pentru efectuarea verificărilor corespunzătoare de către organele poliţiei de frontieră, persoana poate fi cazată, cu acordul acesteia, într-un spaţiu special amenajat în incinta punctului de trecere a frontierei, pus la dispoziţie de administratorul acestuia.

Detalii: [ link extern ]
Răspuns la discuția Pasaport expirat
Daca nu aveti acte valabile pt calatorie - pasaportul romanesc este expirat si nu aveti carte de identitate valabila - le puteti folosi - ASA EXPIRATE - DOAR PT INTOARCERE IN Romania. Adica: biletul de avion/autocar sa aiba ca destinatie Romania (altfel nu va lasa sa iesiti din tara in care va aflati). In Romania o sa va faca niste verificari de rutina si scapati repede.
Nu. Din pacate numai cu buletinul original (carte de identitate) sau pasaportul puteti sa iesiti din tara; cat despre termenul de eliberare, legea nu prevede un termen de urgenta pentru eliberarea acestuia.
Mergeti si vedeti in cat timp vi se elibereaza cartea de identitate, iar daca nu va incadrati, sfatul meu este sa faceti o CARTE PROVIZORIE PE MOTIV LIPSA ACTE SPATIU - daca aveti acte spatiu va face obligatoriu carte de identitate (daca motivul scris pe cartea provizorie este lipsa certificat de nastere inseamna ca trebuie schimbat si certificatul de nastere si nu vreti sa va complicati) si cu aceasta, certificatul de nastere si cel de casatorie - daca aveti schimbare de nume- mergeti si faceti un pasaport temporar- e gata in 2 ore (adica cel mai tarziu vineri la 12:00 / 13:00 sa aveti actele depuse pt pasaport).
Bafta.
Multumesc pt raspuns. Da, a fost stipulat in contract - inregistrat la Adm. Financiara - ca obligatia platii fondurilor este a proprietarului. Problema este contabila care nu este "platita sa coboare in subsolul blocului sa-mi scoata mie sumele din 2011". Proprietarul este ok. Am vorbit cu dumnealui si va face si dansul o cerere in acest sens - macar sa primim hartia...
Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de rulment si de reparatii la intretinere, discutand cu proprietarul ca la final sa lamurim acest aspect - proprietarul scade din ce mai e de plata, si ne da inapoi ce mai este de dat.
Am facut o cerere scrisa catre Presedintele Asociatiei pentru a mi se comunica-in scris- ce fond de reparatii si ce fond de rulment am achitat din data x pana in data y.
Contabila s-a rastit la mine ca nu este platita sa umble la arhiva si sa-mi raspunda mie la cerere; ea nu poate sa-mi dea decat din ianuarie anul curent pana azi.
Problema este ca la izolarea blocului am participat la plata renovarii scarilor de bloc-si nu numai - astfel ca ajungeam sa platim si 150 lei fond de reparatii pe luna - bani care nu-mi convine sa-i daruiesc.
Mentionez faptul ca pe chitantele de intretinere era scrisa suma - exemplu 350 lei - si la explicatii : "intretinere, fond reparatii, fond rulment" - asadar chitantele nu ma ajuta (proprietarul le mai are si nu stim care cum sau cat a fost).
Va rog sa ma indrumati cu un sfat : ce sa fac? Cui sa ma adresez?
Multumesc frumos.