avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate mariosyle

Activitate mariosyle

Răspuns la discuția Falimentul persoanei fizice
Plata am incetat-o treptat, dupa discutii avute cu reprezentantii bancii in vederea gasirii unei solutii de plata. Plateam ratele dar nu la cuantumul din grafic pentru ca nu-mi permiteam, conditii in care, după 90 de zile de întarzieri banca mi-a declarat creditele scadente cerand rambursarea totala ceea ce mi-a fost imposibil. Cu toate ca plateam, insa nu la nivelul stabilit in grafic, dobanzile de intarziere curgeau, suma de rambursat crestea ori plateam ori nu. Rau platnic esti daca ai resurse si nu platesti, cred eu, daca-ti ascunzi proprietațile, daca te sustragi de la plata. Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Falimentul persoanei fizice
Ce solutie as putea obtine in urma formularii unei astfel de contestații? Multumesc!
Buna seara!
Am ramas restant la achitarea a doua credite de nevoi personale, fara garantii imobiliare. Practic, din 2011 nu mi-am mai permis sa platesc creditele. La data sistarii platilor mai aveam de rambursat 5400 euro și 18 000 lei. Reesalonarea ratelor nu a fost acceptata de banca, creditele fiind declarate neperformante si transferate unei firme de recuperari la finele anului 2013. Singurul venit fiind cel salarial, am cerut si firmei de recuperari sa procedeze poprirea salariala, cum cerusem si bancii, intrucat rata stabilita de ei se ridica la 80% din salariu. Annul acesta, in aprilie, executorul judecatoresc a trecut la executarea silita, respectiv poprirea salariala, alte bunuri mobile sau imobile nu detin. Insa suma de rambursat nu mai este de 5400 euro ci 8200 euro, respectiv nu 18000 lei ci 36000 lei, la care se adauga cheltuielile de executare totalizate la 8800 lei.
As putea sa-mi declar insolventa (falimentul) ca persoana fizică? Mi-ar fi de folos in vreun fel? Adica s-ar mai reduce din dobanzi si cheltuielile de executare?
Ce solutie as avea pentru a mai reduce din dobanzi? Din credite am achitat 2800 euro și 7000 lei pana in 2011, aceasta suma nu ar trebui luata in calcul de firma de recuperare?
Va multumesc!
Executare silita, poprire, credit bancar, prescriptie
Buna seara! Am nevoie de un sfat, ma aflu.intr-o situatie destul de delicata ca urmare a contractarii unor credite.
In anul 2007 am contractat un credit in euro - 8000 iar in anul 2008 unul in lei -24000, ambele credite fara garantii imobiliare sau giranti. Din anul 2010 am intampinat greutati in rambursare, urmare a diminuarii salariale cu 25% in sistemul bugetar, diminuare care de fapt a fost de aproape 40%. Am incercat sa discut cu reprezentantii bancii ptr a gasi o solutie de rambursare, am fost amanat cu plata ratelor 1 an, perioada in care am platit lunar doar dobanda, marindu-mi-se perioada de rambursare cu 1 an. Dar nici la expirarea acestei perioade nu am putut sa-mi platesc integral ratele, salariul fiind in continuare diminuat. Banca nu mi-a oferit alta solutie astfel ca incepand cu anul 2011 am platit doar cate putin din fiecare rata iar la un moment dat, deloc. Am cerut bancii, verbal, in 2011 sa treaca la executare silita pentru ca altfel se aduna dobanzi penalizatoare care-mi ingreuneaza situatia. In 2012, septembrie, am cerut in scris bancii executarea silita insa nu am primit niciun raspuns.
Mentionez ca din septembrie 2011 nu am mai platit nicio rata.
In cursul anului 2013 am fost contactat telefonic de o firma de recuperari care mi-a pus in vedere ca am de achitat exact sumele pe care le imprumutasem, rezpectiv 8000 euro si 24000 lei. Nu am fost anuntat de banca despre aceasta, nu am semnat niciun contract de rambursare cu firma de recuperare.
Luna aceasta mi-a fost poprit contul cardului de salariu de executor judecatoresc din Botosani, eu avand domiciliul in jud. Suceava.
Mentionez ca nu sunt proprietar de imobile, singurul venit fiind salariul.
Intrebari:
1. Daca in termenul de 3 ani de la data de la care am sistat plata ratelor banca nu a cerut executarea silita, este legala masura popririi? Nu intervine prescriptia?
2. O scrisoare recomandata din partea societatii de recuperare intrerupe cursul prescriptiei?
3. Chiar daca executorul face parte din circumscriptia curtii de apel, cu toate ca este in alt judet, poprirea nu este de competenta executorului de la domiciliul meu?
4. Ce anume as putea cere instantei in cazul in care as formula o contestatie la executare? Repunerea in situatia anterioara, respectiv la nivelul anului 2011 cand mai aveam de rambursat 5400 euro si aprox. 19000 lei este posibila? Prescriptia cererii de executare silita care a fost introdusa in cursul lunii martie 2015?
5. Pentru contestatia la executare, se percepe taxa judiciara cu procrnt din suma pentru care se face contestatia?
6. Care este solutia de a putea incepe rambursarea creditelor de la nivelul anului 2011 si de a scapa de plata comisionului executorului care se ridica la aproape 8000 lei?
Va multumesc anticipat!!!