avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate AnaLuana

Activitate AnaLuana

Va multumesc mult.
Vom urma calea pe care ne-ati recomandat-o.
Numai bine!
Toate demersurile au fost facute in ultima localitate de domiciliu a mamei.
Nu i s-a spus pana acum niciodata de posibilitatea de a obtine cartea de identitate provizorie si intr-adevar, e un cerc vicios cu certificatul de casatorie si CI.
Va multumesc!
Sunt destul de trasnite:
Pentru inceput, pentru obtinerea CNP ului i-au cerut traducerea certificatului de nastere a sotului, pe langa traducerea certificatului de casatorie sarbesc, cartea de identitate a sotului etc.
Acum, pentru obtinerea CI, desi a depus traducerea legalizata pentru certificatul de casatorie emis in Serbia, i-au indreptat catre Consulatul Roman in Serbia unde trebuiau sa solicite eliberarea unui nou certificat de casatorie, romanesc.
Consulul le-a spus ca nu este problema lui. Are dreptate, verisoara mea nu are CI romaneasca.
Zilele trecute li s-a raspuns pur si simplu ca este imposibil sa detina act de identitate sarbesc si romanesc in acelasi timp.
E un cerc vicios? Nu exista nici o solutie?
Buna ziua,
Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal sarb. Mama n-a renuntat niciodata la cetatenia romana.
Verisoara mea doreste sa obtina atestarea cetateniei romane. Adica are nevoie de pasaport romanesc. Pentru ca varsta ei depaseste 14 ani, certificatul de nastere nu este suficient. Pentru obtinerea pasaportului are nevoie de cartea de identitate.
Dupa proceduri prelungi pentru obtinerea CNP ului, (inainte de 1970 certificatele de nastere nu aveau CNP) serviciile birocratice ale Evidentei Populatiei catre care isi indreapta cererea de eliberare a cartii de identitate ii dau raspunsuri din ce in ce mai trasnite si ii solicita cele mai nepotrivite acte, trimitand-o din serviciu in serviciu, ceea ce dovedeste ca pana la urma, habar n-au cum sa rezolve aceasta problema.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie.
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista legislatie care sa ma impiedice sa modernizez o locuinta achizitionata prin creditul Prima Casa. Mentionez faptul ca am obtinut creditul pentru achizitia unei case batranesti pe care intentionam sa o modernizam astfel: inaltare parter, recompartimentare parter, construire mansarda, schimbare acoperis.
Va multumesc,
Ana