Buna seara,
Raspunsul este unul cat se poate de simplu.
Certificatele medicale nu se legalizeaza, sunt formulare cu regim special si sunt excluse de la legalizare, orice notar va refuza legalizarea acestui document.
Concediul medical va fi platit de catre toti angajatorii dvs. unde figurati cu contract individual de munca. Certificatul original se prezinta catre angajatorul unde apare venitul cel mai mare, nu neaprat la functia de baza. Functia de baza poate fi oricare dintre ele, decizia asupra ei apartine angajatului si nu este una impusa.
OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005- privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:
Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.
Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situaţii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile şi completarile ulterioare, şi care desfaşoara activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonanţe de urgenţa, indemnizaţiile se calculeaza şi se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situaţie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie "Conform cu originalul" şi se va aplica ştampila unitaţii, parafa şi semnatura medicului prescriptor, precum şi, dupa caz, parafa şi semnatura medicului şef de secţie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligaţia respectarii prevederilor art. 1
Copie certificata nu inseama copie legalizata, sunt notiuni diferite. Copia ceritifcata este exact aceea pe care se trece "conform cu originalul", impreuna cu o semnatura si o parafa a persoanei care certificat. Asa cum reiese din lege. Nu se trece nimic in plus pe certificat, cat timp apare stampila si semantaura unitatii, care certifica acele copii, se stie unde se afla originalul.