avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical cand ai 2 joburi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical cand ai 2 joburi

buna ziua sunt angajata in 2 firme si din anumite motive medicale am solicitat celui de al doi lea angajator unde am un part time sa imi modifice pentru luna august intervalul orar de munca deoarece trebuie sa ajung la tratament. acesta nu a dorit sa imi schimbe tura si din pacate ma vad nevoita sa intru in medical.intrebarea mea este iti poti lua medical doar pentru un job? adica doar pt cele 4 ore pe zi care le muncesc la ei ara ca sa fiu nevoita sa intru in medical si la jobul unde am functia de baza?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 23:25, 8 August 2016
Luati concediul medical si il duceti doar la unul din locurile de munca. Nimeni nu va interzice sa va duceti la serviciu la celalalt job, in masura in care faceti ceea ce e de facut acolo..
pai si la itm nu ma va afecta? adica nu o sa bata la ochi cum intr o parte ma duc si in cealalta nu

In situatia in care va desfasurati activitatea la doi angajatori, fiind asigurata la fiecare, fiecare angajator calculeaza si plateste indemnizatiile cuvenite.

Primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical le prezentati spre calcul angajatorului la care aveti venitul cel mai mare, iar la celalalt angajator prezentati cele doua exemplare in copii certificate de medic.

Concediul medical suspenda ambele contracte de munca.
Andra2014 a scris:

pai si la itm nu ma va afecta? ....

ITM-ul nu are nicio legatura cu concediile medicale.
Buna seara!
Am avut si eu intr-o perioada 2 contracte de munca, la 2 firme diferite. Asa ca va raspund din propria experinta. Astfel, nu se poate sa fiti prezenta la un job, iar la celalalt sa fiti in concediu medical. In ambele pontaje veti figura ca fiind in concediu medical. La una dintre firme, nu conteaza care, veti duce originalul concediului medical, iar la cealalta o copie legalizata a acestuia.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate cand ai doua locuri de munca Buna ziua, In prezent sunt in concediu prenatal . Inainte de a intra in concediu am avut doua locuri de munca , unul full time si altul part-time. La ambele ... (vezi toată discuția)
Cic cu 2 joburi ContSters384933 ContSters384933 Buna seara! sunt insarcinata in 2 luni, lucrez de 1 an la o agentie de turism cu norma intreaga(8 ore) si de o saptamana lucrez si la o alta agentie part-time ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ... Alex2021 Alex2021 Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina ... (vezi toată discuția)