avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical cand ai 2 joburi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical cand ai 2 joburi

buna ziua sunt angajata in 2 firme si din anumite motive medicale am solicitat celui de al doi lea angajator unde am un part time sa imi modifice pentru luna august intervalul orar de munca deoarece trebuie sa ajung la tratament. acesta nu a dorit sa imi schimbe tura si din pacate ma vad nevoita sa intru in medical.intrebarea mea este iti poti lua medical doar pentru un job? adica doar pt cele 4 ore pe zi care le muncesc la ei ara ca sa fiu nevoita sa intru in medical si la jobul unde am functia de baza?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 23:25, 8 August 2016
Lucian, Nu neg faptul ca exista oameni cu mai multe joburi, si eu am avut la un moment dat doua joburi concomitent, dar ambele part time. Inteleg ca uneori esti nevoit sa muncesti peste putinta pentru a realiza veniturile de care ai nevoie.
Eu am intrebat "asa.... ca fapt divers.... " daca este posibil fizic sa iti permiti sa muncesti 12 ore pe zi (pentru ca prima data am interpretat eronat ca jobul de baza ar fi de 8 ore) si sa mai poti si jongla cu programul. Intrebarea mea a fost daca Andra se prezinta fizic la jobul de 8 ore. Ma gandeam la asta si in contextul medicalului, adica de ce sa fie nevoita sa-si ia medical de la un job la domiciliu daca isi poate realiza sarcinile si in contextul asta.
S-a dovedit , in cele din urma, ca banuiala mea cu imposibilitatea de a presta fizic 12 ore/zi din care sa iti permiti sa jjonglezi cu programul, este intemeiata: spre exemplu tu imi confirmi ceea ce am intrebat-o pe Andra, adica nu te prezinti fizic la job, muncesti de acasa, iar Andra a clarificat ca nu e job full time, este de 6 ore, iar celalalt este de la domiciliu si mare parte din timp presteaza in weekend....
Pana la urma problema era daca se poate lua concediu medical doar de la unul dintre joburi. Niste colegi de forum care par ca stiu ce vorbesc au spus ca nu. dar repet: presupunem ca la jobul de 4 ore sunt telefonist, iar la jobul celalalt sunt operator pe calculator, iar eu sufar de o laringita prin care nu imi pot exercita jobul de telefonist, dar pot sa-mi fac treaba de operator fara probleme, in situatia asta nu se poate lua concediu medical doar de la jobul de telefonist??
Nu exista nici o prevedere legala care sa spuna ca trebuie sa intrati in concediu medical de la toti angajatorii.
Concediu medical pt incapacitate temporara de munca,inseamna ca salariatul s-a imbolnavit,nu poate presta munca in aceasta perioada pt angajatorul sau,contractul sau de munca fiind suspendat si nu primeste in consecinta nici drepturi de natura salariala, in schimb primeste o indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca.
Pt ca acordarea cm si plata indemnizatiei este legata direct de faptul ca angajatorul plateste pt tine o contributie lunara pt ca tu angajat sa primesti acest drept,in cazul in care ai mai multe contracte de munca,fiecare dintre angajatori se presupune ca a achitat aceasta contributie,de aceea legea iti permite sa beneficiezi de cm si indemniztie de la toti angajatorii tai.
Speta in care tu angajat te afli in incapacitate temporara de munca, dar diagnosticul nu produce invaliditate totala, astfel incat iti permite sa prestezi la unul dintre angajatori la care starea de boala nu -ti impiedica indeplinirea atributiilor de serviciu,nu este reglementata in mod expres de catre legiuitor,astfel ca solutia practica este ca concediul medical sa fie prezentat doar la acel loc de munca pt care exista incapacitate temporara de munca .
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate cand ai doua locuri de munca Buna ziua, In prezent sunt in concediu prenatal . Inainte de a intra in concediu am avut doua locuri de munca , unul full time si altul part-time. La ambele ... (vezi toată discuția)
Cic cu 2 joburi ContSters384933 ContSters384933 Buna seara! sunt insarcinata in 2 luni, lucrez de 1 an la o agentie de turism cu norma intreaga(8 ore) si de o saptamana lucrez si la o alta agentie part-time ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ... Alex2021 Alex2021 Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina ... (vezi toată discuția)