avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ...

Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina muncii de la contractul part time m-au băgat forțat în concediu de risc maternal, din cauza covidului si din cauza ca acolo fac efort. Cei de la contractul full time, mi-au spus sa merg în continuare la munca, deși acest lucru este ilegal. Am vorbit cu cineva de la ITM, si mi-au spus ca nu am cum sa fiu intr.o parte în concediu de risc și în cealaltă parte sa lucrez. După multe discuții cu medicul de la medicina muncii de la contractul de 8 ore, mi-a spus ca își v-a schimba raportul si ma v-a baga inclusiv la jobul asta în risc de sarcina. Dar cei de la companie, de la resurse umane mi-au spus ca nu se poate sa mai facem acest demers din cauza ca se suprapun concediile medicale și nu e în regula. Primul concediu medical a fost cu data de 19 ianuarie, pe care l-am depus doar la jobul part time, din cauza ca medicul de la medicina muncii de la jobul de 8 ore nu a fost de acord sa.mi dea si el risc maternal. Prin urmare, trebuie sa merg la munca la jobul cu contract de 8 ore. Întrebarea mea este, poate cumva aceasta situație sa-mi afecteze pe viitor indemnizația copilului? Credeți ca as avea o alta soluție pentru toată situația aceasta? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 2 Februarie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul ITM este clar. Trebuie sa figurati in concediu de risc maternal. Este problema angajatorului de la 8 ore cum o rezolva daca v-a refuzat concediul medical.
Am înțeles. Mulțumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua, am doua joburi unul full time altul part-time, cel de part-time e mai bine platit, chiar daca e job secundar, sunt insarcinata si la cel full Time mi-se aproba concediul de risc maternal de catre medicina muncii iar la cel part-time se respinge , avand 2 rapoarte diferite emise de medicina muncii (unul accepta riscul maternal / celalalat spune ca nu exista riscuri maternale la locul de munca) pot beneficia de concediu de risc maternal la ambi angajatori in baza certificatului medical eliberat in baza raportului de la jobul full-time?
Nu medicul specialist de medicina muncii da/ aproba concediul de risc maternal. Medicul specialist ginecolog si medicul de familie sunt singurii in masura sa dea legal acest concediu in conditiile in care stabilesc ca exista un risc pentru mama si/ sau fat.
Medicul de medicina muncii doar inregistreaza concediul de risc maternal in dosarul medical al salariatei.
@ Amonim

Ati primit raspuns deja aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in concediu de risc maternal la ambi angajatori daca am rapoarte diferite? Amonim Amonim Buna ziua, am doua joburi unul full time altul part-time, cel de part-time e mai bine platit, chiar daca e job secundar, sunt insarcinata si la cel full Time ... (vezi toată discuția)
Angajata la 2 joburi si concediul de risc maternal ilina2017 ilina2017 Buna ziua, Dacă sunt angajată cu norma intreaga la job1 si momentan sunt in risc maternal, si la job 2 lucrez part-time sunt obligată să intru si aici in ... (vezi toată discuția)
2 joburi- concediu de risc maternal Giovi Ana Giovi Ana Buna ziua! Sunt insarcinata in 13 saptamani si inca de la inceput am întâmpinat probleme cu sarcina, care au presupus acordarea concediului medical și ... (vezi toată discuția)