avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajata la 2 joburi si concediul de risc maternal
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajata la 2 joburi si concediul de risc maternal

Buna ziua,
Dacă sunt angajată cu norma intreaga la job1 si momentan sunt in risc maternal, si la job 2 lucrez part-time sunt obligată să intru si aici in risc maternal chiar dacă nu sunt riscuri ca la job1?...daca pot lucra in continuare la job2 este vreo problema daca prestez intre orele 12-16, daca normal la job1 aveam programul 8-16? Sau trebuie după încheierea orelor de lucru de la job1 chiar dacă acolo figurez în concediu medical de risc maternal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:36, 25 Ianuarie 2018
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Concediul de risc maternal se emite de catre medicul ginecolog sau medicul de familie si doar se avizeaza de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale
Concediului de risc maternal se emite de medicul ginecolog/ medicul de familie in urma datelor strict medicale pe care le detine in dosarul medical al gravidei (de urmarire a evolutiei sarcinii), fara a avea la dispozitie materialul de identificare si evaluare a riscurilor profesionale la care este expus lucratorul la fiecare loc de munca. Deci, se emite concediul de risc maternal, daca este necesar, pentru protejarea gravidei pentru a se evita practic, orice conditii de lucru.
Avizul/ avizele medicului de medicina muncii tin(e) cont si de riscurile profesionale existente la locul/ locurile de munca ale lucratorului.
Angajatul avand 2 locuri de munca sunt necesare avizele de la 2 medici specialisti de medicina muncii daca acestia sunt diferiti sau de cate un aviz pentru fiecare loc de munca in parte daca medicul este acelasi.
Concluzionand: nu se poate lucra chiar part-time la un angajator si la celalalt sa fii trecut in concediu de risc maternal, indiferent de cate orele/ zi sunt trecute in contractul individual de munca.
De mutat in sectiunea ssm-protectia muncii.
Deci sa inteleg ca daca la job2 nu sunt nevoită să fac naveta sau alte conditii de risc ca la job1 tot nu pot sa lucrez?...sunt obligată să stau acasă în risc si la job2? Daca ma inteleg cu angajatorul sa lucrez de acasa la job2, prin conexiune la distanta on-line, atunci este în regula?
Daca medicul ginecolog considera ca lucrul numai de acasa nu afecteaza sanatatea dvs. si va prelungeste concediul de risc maternal, personal nu vad a exista vreo problema in conditiile in care doar naveta este cea care a dus la acordarea concediului de risc maternal.
Poate exista o problema la ITM, in baza mentiunilor din REVISAL facute de cele 2 firme daca se compara ambele contracte individuale de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!intampin urmatoarea problema.sunt însărcinată in ... MihaelaBb97 MihaelaBb97 Buna ziua!Intampin urmatoarea problema.Sunt însărcinată in 23 de saptamani si la sfatului medicului ginecolog am incercat sa intru in risc maternal. Am fost ... (vezi toată discuția)