avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... 2 joburi- concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

2 joburi- concediu de risc maternal

Buna ziua! Sunt insarcinata in 13 saptamani si inca de la inceput am întâmpinat probleme cu sarcina, care au presupus acordarea concediului medical și repaus. În curând, medicul de specialitate imi va recomanda concediu de risc maternal pentru jobul de baza.
In octombrie ar trebui sa incep cel de al doilea job, care consta in cursuri pe care le predau; contractul se semnează în fiecare an, plata se face la ora, iar programul este destul de lejer (2-3 zile/ saptamana, a cate aprox. 3 ore). Intrebarea mea este urmatoatea: daca pt jobul unde am funcția de baza si un program fix, de luni pana vineri, mi se acordă concediu de risc maternal, ar fi legal sa profesez, totuși, la celălalt job, daca specificul muncii nu presupune riscuri, avand in vedere programul flexibil/lejer?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Giovi Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Giovi Ana , utilizator 19:06, 4 Octombrie 2019
Medicul de specialitate trebuie sa dea el insusi concediu de risc maternal, nu sa faca recomandare medicala.
Concediul de risc maternal trebuie prezentat la ambele joburi si trebuie avizat de catre medicul specialist de medicina muncii cu care fiecare firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
In alta ordine de idei, credeti ca daca sunteti in concediu de risc maternal este bine si corect pentru sanatatea copilului dvs. sa mergeti totusi la un alt job ?
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Silvia Olteanu Silvia Olteanu Buna ziua! Am depus la HR in data de 07.03.2018,o scrisoare medicala de la ginecologul curant in care solicita sa mi se intocmeasca dosar de concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ... Alex2021 Alex2021 Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina ... (vezi toată discuția)