avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC cu 2 joburi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC cu 2 joburi

Buna seara! sunt insarcinata in 2 luni, lucrez de 1 an la o agentie de turism cu norma intreaga(8 ore) si de o saptamana lucrez si la o alta agentie part-time (4 ore).intrebarea mea este daca la indemnizatia de crestere copil mi se adauga la baza de calcul si acest venit part-time???dar la concediul prenatal si postnatal?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 2 Aprilie 2016
1. In calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil se vor avea in vedere veniturile de la ambele locuri de munca.

2. - Indemnizatia de concediu de maternitate (126 nde zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) va fi platita de ambii angajatori.

- Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

ART. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

- Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

ART. 72
(1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...
Multumesc frumos pt raspuns. Mai am o intrebare: in cazul in care va fi nevoie la un moment dat, pot intra in concediu medical doar la locul de munca cu 8 ore si imi pot continua activitatea la jobul part-time simultan? jobul part-time il pot desfasura si acasa pe laptop.
multumesc din nou!
1. Nu exista o prevedere legala care sa interzica obtinerea de venituri salariale pe perioada de concediu medical.

2. Aceste venituri pot fi obtinute de la alt angajator decat de la cel la care ati prezentat certificatul medical.
nicoletanic a scris:

..... in cazul in care va fi nevoie la un moment dat, pot intra in concediu medical doar la locul de munca cu 8 ore si imi pot continua activitatea la jobul part-time simultan?......


Este o situatie neprevazuta de legislatie, adica, la un loc de munca sa fiu in concediu medical si la celalalt sa fiu apt de munca.
Consider ca daca cineva este in concediu medical, este in incapacitatea temporara de munca indiferent de cate c.i.m. are.

jobul part-time il pot desfasura si acasa pe laptop.


Aveti c.i.m. cu munca la domiciliu?
da, am c.i.m pentru job-ul part-time si angajatorul mi-a spus ca in cazul in care ma voi simti rau pe perioada sarcinei pot lucra de acasa.
Sa inteleg ca este ok.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate cand ai doua locuri de munca Buna ziua, In prezent sunt in concediu prenatal . Inainte de a intra in concediu am avut doua locuri de munca , unul full time si altul part-time. La ambele ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anca_cm_06 anca_cm_06 Un angajat are doua joburi:unul cu norma intreaga si unul part-time. La jobul cu norma intreaga aduce cerificat de concediu medical, frecventand insa in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - loc de munca vechi Paula_Haiura Paula_Haiura Buna ziua, As avea nevoie si eu de cateva lamuriri. Sunt insarcinata in 29 de saptamani. Am un contract de munca pe perioada nedeterminata, la care acum ... (vezi toată discuția)