Am introdus divort in 2013, finalizat la apel in 2014 si cu inca un termen la curtea de apel in recurs introdus de mine!
Minorilor le-a fost stabilit domiciliul la mama, desi doresc sa locuiasca la mine! Intre timp mi-am refacut viata, iar logodnica e din Germania, cetatean german!
Exista trei posibilitati!
A - Instanta de recurs sa dispuna contradictoriu cu instantele de fond si apel! Deci sa se stabileasca domiciliul minorilor la mine (cel mai probabil). In acest caz, cum voi putea sa ii iau pe cei doi copii cu mine in Germania, unde voi avea un loc de munca in f scurt timp (aici nu am reusit sa gasesc nimic care sa ma ajute sa supravietuiesc si sa imi lase si timp sa ma ocup singur de cei doi minori, fosta sotie alocand cam 10 minute la doua saptamani pentru ei si aproximativ 5 lei pe saptamana pt amandoi copiii!)?! Si ce anume risc daca voi pleca in Germania dupa ultimul termen de la Curtea de apel, daca aceasta instanta va decide ca cei doi copii sa ramana la adresa mea - desigur, ei aici vor locui cu mama mea!
B -- Instanta de recurs sa confirme solutiile celorlalte doua instante, iar in acest caz unul dintre copii, care in luna iulie va implini 14 ani, inainte ca procedura de executare silita sa se fi terminat, va ramane la adresa mea, facand la instanta de tutela o cerere prin care sa solicite curatela, iar celalalt copil va merge la adresa mamei! In acest caz cum am sa il pot lua cu mine in Germania pe minorul de 14 ani, in conditiile in care mama se impotriveste si ce sanse am sa il iau si pe cel mic in Germania, printr-un nou proces?!
C -- Instanta de recurs sa dispuna ca minorul de 14 ani sa locuiasca la mine si minorul cel mic sa locuiasca la mama! De asemenea, ma intereseaza, la fel ca la punctul precedent, cum pot sa ii iau pe cei doi minori cu mine in Germania, in conditiile in care mama se opune!
Va multumesc pentru sfaturi!