avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Activitate corinatone

Activitate corinatone

Bună seara,
Societatea este în lichidare, însă asociatul (eu) a împrumutat firma pt a plăti datoriile firmei la bugetul de stat. Cum se rezolva dpdv contabil pt a fi bilanțul pe zero, cu acest împrumut... Contabila mi-a spus ca în acest caz se renunta la datoria pe care o are societatea catre asociat , iar aceea devine un venit impozabil pentru societate. Deci va trebui plătit impozit...?
Alta soluție nu exista?
Va mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Inchidere societate ANAF
Am înregistrat cererea de înscriere mențiuni privind dizolvarea firmei, la ONRC, am înregistrat și prelungirea contractului de comodat pt sediul social, intretimp expirase, iar în urma apelului telefonic din partea unui inspector fiscal de la Anaf Bragadiru, prin care i s-a comunicat actualei contabile ca lipsesc doua bilanțuri, nedepuse cică... În acea perioada ele au fost trimise prin posta cu confirmare de primire... Bănuiesc, ca nu le-au operat... Cum au mai făcut cu alte doua bilanțuri prin care am dovedit ca au fost depuse și am și reușit sa le retransmitem on line. Dar pe acestea din 2011 și 2012, nu am cum, pt ca acea contabila nu le mai are în baza de date.... Chiar cu amenda pe care tb sa o plătesc, cei de la Anaf refuza sa ma lase sa închid firma... De aceea tot întreb dacă ar mai fi și alta soluție în afara de reconstituirea bilanțului după balante... O declarație pe proprie răspundere din partea administratorului, nu știu...?!!
Răspuns la discuția Inchidere societate ANAF
Mulțumesc pt răspuns. Da, s-a verificat și în spațiul virtual și fizic la ANAF(de către actuala contabila) , sunt nedepuse doua bilanțuri, pe care la cererea celor de la Anaf, au spus ca trebuie sa le depun, dar nu am de unde... Întrebarea mea era, ce altceva pot face?
Buna ziua
Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua bilanturi, ar fi nedepuse. Din anii 2011 si 2012, contabila din acea perioada nu mai are in arhiva nimic legat de societate. Ce pot face? Cei de la ANAF nu vor alta varianta..
Multumesc
P.S. nu stiu daca am ales caegoria corecta de forum..
Buna ziua,
Doresc sa imi inchei un contract individual de pensie si de sanatate, as dori sa stiu ce acte sunt necesare, de unde pot procura formularele si care este suma minima de plata, de asemenea doresc sa stiu unde se face plata, mentionez ca locuiesc in Ilfov.
Multumesc