avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inchidere societate ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inchidere societate ANAF

Buna ziua
Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua bilanturi, ar fi nedepuse. Din anii 2011 si 2012, contabila din acea perioada nu mai are in arhiva nimic legat de societate. Ce pot face? Cei de la ANAF nu vor alta varianta..
Multumesc
P.S. nu stiu daca am ales caegoria corecta de forum..
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 20:33, 3 Iulie 2020
Buna ziua,

Este in regula daca nu aveti datorii la ANAF, se poate verifica situatia declaratiilor nedepuse , trebuie insa o procura notariala pentru acces in spatiul privat virtual ANAF ptr o verificare amanuntita si depnerea declaratiilor lipsa, daca e cazul.
Dupa depunerea declaratiilor si reglarea fisei de platitor se poate merge pe varianta lichidarii voluntare, ce dureaza cca 2 luni si implica depunerea in doua etape a documentelor la ONRC, intocmire bilant lichidare si a raportului de lichidare.
Mulțumesc pt răspuns. Da, s-a verificat și în spațiul virtual și fizic la ANAF(de către actuala contabila) , sunt nedepuse doua bilanțuri, pe care la cererea celor de la Anaf, au spus ca trebuie sa le depun, dar nu am de unde... Întrebarea mea era, ce altceva pot face?
Trebuie sa reconstituiti acele bilanturi si sa le depuneti la ghiseul ANAF.Trebuie sa aveti o balanta din perioada aceea in baza carei se poate reconstitui bilantul.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
Constantin Vera, Contabil

corinatone a scris:

Mulțumesc pt răspuns. Da, s-a verificat și în spațiul virtual și fizic la ANAF(de către actuala contabila) , sunt nedepuse doua bilanțuri, pe care la cererea celor de la Anaf, au spus ca trebuie sa le depun, dar nu am de unde... Întrebarea mea era, ce altceva pot face?


Ce vreti sa spuneti prin "la cererea celor de la Anaf"? In ce etapa sunteti cu radierea?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Am înregistrat cererea de înscriere mențiuni privind dizolvarea firmei, la ONRC, am înregistrat și prelungirea contractului de comodat pt sediul social, intretimp expirase, iar în urma apelului telefonic din partea unui inspector fiscal de la Anaf Bragadiru, prin care i s-a comunicat actualei contabile ca lipsesc doua bilanțuri, nedepuse cică... În acea perioada ele au fost trimise prin posta cu confirmare de primire... Bănuiesc, ca nu le-au operat... Cum au mai făcut cu alte doua bilanțuri prin care am dovedit ca au fost depuse și am și reușit sa le retransmitem on line. Dar pe acestea din 2011 și 2012, nu am cum, pt ca acea contabila nu le mai are în baza de date.... Chiar cu amenda pe care tb sa o plătesc, cei de la Anaf refuza sa ma lase sa închid firma... De aceea tot întreb dacă ar mai fi și alta soluție în afara de reconstituirea bilanțului după balante... O declarație pe proprie răspundere din partea administratorului, nu știu...?!!

Alte discuții în legătură

Societate in lichidare doreste radiere ruxandraverman ruxandraverman Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)