FranciscGerber a scris:
al doilea.
Multumesc pentru raspuns.
liamic43 a scris:
Vin și eu cu a 3-a părere.
Faceți vânzarea pe suprafața care este înscrisă în actele de proprietate. , Documentația cadastrală va fi cea din acte și prin urmare va fi prima întabulare. În documentație expertul topo să scrie-suprafața măsurată este mai mare.
După un timp faceți o acțiune de rectificare carte funciară în sensul modificării datelor tehnice pentru ca suprafața real deținută să corespundă cu suprafața întabulată.
La primărie declarați m. reali(488mp) pt. care veți plăti impozit.
Cu vânzătorul va fi o mică problemă dar cred că vă veți înțelege- cred că ar trebui să -i plătiți pt. m.reali.
Si eu sunt de acord sa platesc toata suprafata dar nu atat timp cat nu am garantia ca diferenta de mp pot sa o dobandesc legal. Dupa vanzator ar trebui sa "las ca merge asa", pe el il intereseaza doar banii.
Cat considerati ca ar dura rezolvarea problemei pe calea propusa de dvs? De ce spuneti ca va fi problema cu vanzatorul? Multumesc pentru parere.
danpopescu2011 a scris:
Mi se pare mai complicata cea de a treia parere,as opta ptr. opinia celui de al doilea avocat.
Multumesc.
AVLIL a scris:
Nu sunt interzise, doar ca se precizeaza nr. de dosar si ca in afara de acel litigiu nu mai exista altul bla-bla.
Nu se poate realiza prima varianta, dat fiind ca dupa vanzare presupun ca dv., cumparatorul veti poseda 488 mp, deci vanzatorul nu mai are posesia, or uzucappiunea presupune posesia.
Este o actiune in realizarea dreptului, cred ca se poate merge pe varianta a doua, insa ma intreb cine anume va suporta cheltuielile cu procesul (onorarii avocat, expert, taxe de timbru...)? Si daca ele se adauga pretului platit pentru cei 88 mp, merita?
Nu voi poseda 488mp ci 400mp. Diferenta nu stiu a cui va fi (banuiesc primarie?) dar nu va fi in actul meu desi va fi practic in curte. In momentul vanzarii, la finante vanzatorului i se radiaza cei 488mp iar eu sunt inregistrat cu exact cat scrie pe cadastru si anume 400mp. Logica primului avocat era ca cei 30 de ani necesari pentru dreptul de uzucapiune sunt impliniti, deci nu ar conta ca terenul se vinde.
Vanzatorul nu vinde 400, vrea pretul pe toata suprafata. Desi stiu ca vor fi cheltuieli as prefera sa fiu in regula. Consider ca astfel de probleme lasate peste vreme nu au decat sa se complice.