avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate AliceHOG

Activitate AliceHOG

Bunicul matern a murit prin 1990, atunci s-a dezbatut mostenirea asupra casei si terenului din jurul casei si o parte a revenit mamei mele, o parte surorii mamei - mama verisorului meu si o parte bunicii. Apoi au murit tatal verisorului meu si in 2006 a murit sora mamei. Verisorul si-a facut actele de mostenire dupa parintii sai in Bucuresti, fara a face acte si dupa partea de mostenire ramasa dupa moartea bunicului in 1990, fiindca inca mai traia bunica si oricum la momentul respective n ici bani nu avea. Anul trecut, a murit bunica si la o luna s-a dezbatut mostenirea dupa ea(bunica) intre mama si verisorul meu, dar trebuie verisorul meu sa isi faca certificate suplimentar de 3/16 dupa partea care ii revenea dupa maica-sa, partea aia ramasa dupa bunicul, care e inca pe numele mamei sale moarte de noua ani. Actele s-au facut in baza actelor casei ramase de la bunici, si a actelor de deces ale bunicilor si ale mamei lui, s-a facut evident la notariatul din localitatea de unde erau bunica. Are deci acte de mostenitor pe care le-a prezentat la Bucuresti inclusiv actele vechi ale bunicilor pe casa si teren. Deci acea cota de 3/16 trebuie doar trecuta pe numele sau de pe numele mamei lui moarta asa cum am spus in 2006. Cele doua acte cverute in plus de notar mai sus - Certificat pentru atestarea ca petentul este cunoscut drept proprietar respectiv proces verbal de identificare a imobilului, acte pe care le cere notara de la primaria din localitatea de unde era bunica.- cei de la Primaria orasului de unde e bunica spun ca nu au cum sa le dea ca nu au baza legala pentru asta si ca exista actele de mostenitor facute asta vara pe ba za carui la Bucuresti trebuie facut certificatul suplimentar. Cat despre un alt notar, fiecare notaritat spune ca certificatul trebuie acordat de notariatul unde s-a facut mostenirea (asupra casei din Bucuresti pe care a mostenit-o verisorul meu in urma mortii parintilor sai). Aici e problema! Ca altfel evident ar fi apelat la alt notar. Daca ne puteti ajuta cu sfaturi... Multumim!
Anul trecut mama si un var - fiul surorii mamei, care sora e decedata - au dezbatut la notariatul de unde era bunica (mama mamei mele) mostenirea ramasa de la bunica moarta anul trecut, mostenire aflata in alta localitate decat Bucuresti, la vreo 300 km distanta. Varul meu a venit cu actele rezultate, in urma dezbatarii mostenirii, la notariatul din Bucuresti unde si-a dezbatut mai de mult succesiunea dupa mama si tatal sau (ambii morti acum cativa ani) pentru a adauga cota de 3/16 din masa succesorala (mai exact pentru a face un Certificat suplimentar de mostenitor cu cota de 3/16 de la mama sa, ramasa mamei sale moarte, dupa moartea bunicului) care i se cuvine dupa bunica moarta la intreaga sa mostenire dupa parintii decedati. A prezentat actele intocmite la notarul din localitatea de unde era bunica si unde s-a dezbatut mostenirea, dar notarul ii cere in plus, pe langa deja actele de mostenire rezultate dupa dezbaterea mostenirii dupa bunica, a inca doua acte ciudate: Certificat pentru atestarea ca petentul este cunoscut drept proprietar respectiv proces verbal de identificare a imobilului, acte pe care le cere notara de la primaria din localitatea de unde era bunica. Cei de la primarie spun ca nu pot elibera asa ceva, fiindca exista deja actul de mostenire facut la notar si ca notarei din bucuresti ii este acela suficient, varul fiind unicul urmas al surorii matusii mele. In acelasi timp, notarul din Bucuresti spune ca nu poate sa ii adauge cota de 3/16 daca nu are acele acte cerute si nu-l intereseaza ca primaria sustine ca nu are baza legala pentru asa ceva de moment ce s-a emis act de mostenitor pe numele varului si al mamei pentru mostenirea bunicii. Este o plimbare intre institutii - notariat Bucuresti si primarie localitatea de unde erau bunicii materni - de 300 km si notarul nu vrea sa adauge la intreaga mostenire a varului cota de 3/16, adica sa ii faca certificat suplimentar de mostenitor, el, repet, fiind unicul mostenitor, dupa parintii sai decedati, deci si dupa partea de mostenire revenita din partea bunicilor materni decedati. Ce se poate face pentru a iesi din impas?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Anul trecut mama si un var - fiul surorii mamei, care sora e decedata - au dezbatut la notariatul de unde era bunica (mama mamei mele) mostenirea ramasa de la bunica moarta anul trecut, mostenire aflata in alta localitate decat Bucuresti, la vreo 300 km distanta. Varul meu a venit cu actele rezultate, in urma dezbatarii mostenirii, la notariatul din Bucuresti unde si-a dezbatut mai de mult succesiunea dupa mama si tatal sau (ambii morti acum cativa ani) pentru a adauga cota de 1/16 din masa succesorala care i se cuvine dupa bunica moarta la intreaga sa mostenire dupa parintii decedati. A prezentat actele intocmite la notarul din localitatea de unde era bunica si unde s-a dezbatut mostenirea, dar notarul ii cere in plus, pe langa deja actele de mostenire rezultate dupa dezbaterea mostenirii dupa bunica, a inca doua acte ciudate: Certificat pentru atestarea ca petentul este cunoscut drept proprietar respectiv proces verbal de identificare a imobilului, acte pe care le cere notara de la primaria din localitatea de unde era bunica. Cei de la primarie spun ca nu pot elibera asa ceva, fiindca exista deja actul de mostenire facut la notar si ca notarei din bucuresti ii este acela suficient, varul fiind unicul urmas al surorii matusii mele. In acelasi timp, notarul din Bucuresti spune ca nu poate sa ii adauge cota de 1/16 daca nu are acele acte cerute si nu-l intereseaza ca primaria sustine ca nu are baza legala pentru asa ceva de moment ce s-a emis act de mostenitor pe numele varului si al mamei pentru mostenirea bunicii. Este o plimbare de 300 km intre Bucuresti si localitatea de unde era bunica si notarul nu vrea sa adauge la intreaga mostenire a varului cota de 1/16. Ce se poate face pentru a iesi din impas?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!