avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dificultate notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dificultate notariala

Anul trecut mama si un var - fiul surorii mamei, care sora e decedata - au dezbatut la notariatul de unde era bunica (mama mamei mele) mostenirea ramasa de la bunica moarta anul trecut, mostenire aflata in alta localitate decat Bucuresti, la vreo 300 km distanta. Varul meu a venit cu actele rezultate, in urma dezbatarii mostenirii, la notariatul din Bucuresti unde si-a dezbatut mai de mult succesiunea dupa mama si tatal sau (ambii morti acum cativa ani) pentru a adauga cota de 1/16 din masa succesorala care i se cuvine dupa bunica moarta la intreaga sa mostenire dupa parintii decedati. A prezentat actele intocmite la notarul din localitatea de unde era bunica si unde s-a dezbatut mostenirea, dar notarul ii cere in plus, pe langa deja actele de mostenire rezultate dupa dezbaterea mostenirii dupa bunica, a inca doua acte ciudate: Certificat pentru atestarea ca petentul este cunoscut drept proprietar respectiv proces verbal de identificare a imobilului, acte pe care le cere notara de la primaria din localitatea de unde era bunica. Cei de la primarie spun ca nu pot elibera asa ceva, fiindca exista deja actul de mostenire facut la notar si ca notarei din bucuresti ii este acela suficient, varul fiind unicul urmas al surorii matusii mele. In acelasi timp, notarul din Bucuresti spune ca nu poate sa ii adauge cota de 1/16 daca nu are acele acte cerute si nu-l intereseaza ca primaria sustine ca nu are baza legala pentru asa ceva de moment ce s-a emis act de mostenitor pe numele varului si al mamei pentru mostenirea bunicii. Este o plimbare de 300 km intre Bucuresti si localitatea de unde era bunica si notarul nu vrea sa adauge la intreaga mostenire a varului cota de 1/16. Ce se poate face pentru a iesi din impas?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
AliceHOG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 17:11, 28 Aprilie 2015
Dar varul dumneavoastra este trecut drept mostenitor in certificatul emis in urma dezbaterii succesiunii bunicii. Pentru ce vrea sa mai adauge aceasta cota la vechiul certificat de mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dificultate notariala rog de urgenta raspuns AliceHOG AliceHOG Anul trecut mama si un var - fiul surorii mamei, care sora e decedata - au dezbatut la notariatul de unde era bunica (mama mamei mele) mostenirea ramasa de la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - lipsa certificat mostenitor psvictor psvictor Buna ziua, Am urmatoarea speta la care am nevoie de un raspuns: Bunica dupa mama a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea de mostenire. ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)