avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate dezbatere mostenire

bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ramas mostenitori bunica anica si fiica lor tudorita , celelalte fete ionica ,lia ,nela ,au renuntat la mostenire . in anul 2000 a decedat fica lor nela . in anul 2005 a murit bunica anica , iar in anul 2006 a murit fiica lor tudorita . in anul 2009 a decedat fiica lor lia . in viata a ramas fiica lor ioana . intrebare --eu sunt gabi fiica lui tudorita . atat mama tudorita cat si tata sunt decedati . au locuit in constanta in casa cu chirie de iglac . dupa decesul parintilor mei am predat casa primariei constanta . acum doresc sa deschid succesiune dupa bunicii nicolae si bunica anica decedati ,dar notarii din jud braila refuza sa-mi primeasca actele pe motiv sa fac succesiune mai intai la constanta , dupa parintii mei ,apoi sa deschis succesiune dupa bunici . ce pot face ....eu la constanta nu am ramas cu nimic ,casa am predat-o primariei . altceva nu au avut parintii mei . nu pot deschide succesiune dupa bunici ,,,,,va rog astept un raspuns cum sa procedez , ,,,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:33, 7 Septembrie 2014
Buna dimineata,

sfatul notarilor din C-ta este foarte bun, nu puteti deschide succesiunea pentru bunici daca nu a fost dezbatuta cea a parintilor dvs.

Chiar daca spuneti ca nu aveti nimic de mostenit dupa decesul parintilor succesiunea trebuie deschisa, dezbatuta, si incheiata.

Apoi, cu actul eliberat de notar veti putea deschide si succesiunea pentru bunica, si doar pentru bunica, fiindca asa dupa cum spuneti pentru bunicul s-a succesiunea.

Succes!
Succesiunea se deschide la un notariat unde a avut ultimul domiciliu persoana decedata.

Dupa bunic nu aveti ce succesiune sa deschideti deoarece afirmati ca s-a facut succesiunea, a ramas cea dupa bunica.

Mama dvoastra a mostenit o cota parte din partea tatalui iar dupa dupa decesul mamei ii revine o cota din partea mamei ei.

Acum depinde in favoarea cui au renuntat celelalte surori, a mamei lor, a surorii Tudorita sau a amandurora deoarece cotele pot varia functie de optiunea lor.

Una putea sa renunte in favoarea mamei, alta in favoare sorei, alta in favoarea ambelor, astfel ca este dificil de intuit ce cote au revenit mamei dvs. si bunicii. Asta nu se poate afla decat din certificatul de mostenitor.

Surorile mamei (Lia, Ionica, Nela) au renuntat la cota de mostenire doar din partea tatalui astfel ca la deschiderea succesiunii dupa bunica va trebui sa chemati si mostenitorii matusilor decedate si pe matusa Ioana.

Primul pas este sa deschideti succesiunea la Constanta dupa mama si apoi la Braila dupa bunica.
La Constanta mama nu mai avea nicio proprietate dar avea certificatul de mostenitor dupa tatal ei.
Cu aceeasi ocazie deschideti si succesiunea dupa tatal dvoastra daca nu ati facut-o pana acum.
Din ce se compune masa succesorala?Daca nu exista bunuri in masa succesorala, ce interes aveti sa dezbateti succesiunea?
Daca nu face succesiunea dupa mama nu poate intra in posesia mostenirii de la bunici.
Casa de la Constanta era a primariei dar mama mostenise ceva (nu stim ce anume) de la tatal ei, bunicul utilizatoarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)