avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune unul din parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune unul din parinti

Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti!
Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au vandut casa parinteasca fara ca eu sa stiu ceva,de fapt mama fiind paralizata nici ea nu cred ca a fost de acord cu vanzarea casei! Eu datorita faptului ca nu am stat in acelasi oras nu am stiut nimic de isprava lor,mie mi-au spus ca locuinta este data in chirie!Acum am aflat ca de fapt ei au vandut casa cu suma ridicola de 2500 de euro!!! M-am interesat la primarie si acolo mi-au confirmat ca proprietarul este in continuare tatal meu dar ca mai este un contract de vanzare-cumparare facut de mana,cu 2 martori prin care mama mea vinde unei persoane.Eu vreau sa fac succesiunea dupa tatal meu dar nu stiu cat de valabil este contractul acela! Intrebarea mea este,pot sa recuperez ceva din casa respectiva?
Astept raspunsul dumneavoastra!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 10 Februarie 2008
Mama dvs putea sa vanda fara acordul dvs numai daca casa respectiva era bun propriu, altfel nu.
Daca casa vanduta este bun comun al parintilor dvs, atunci puteti obtine in instanta anularea contractului.
Deschideti succesiunea dupa tatal dvs., iar notarul va constata cine sunt mostenitorii defunctului, masa succesorala si cotele parti ce le revin mostenitorilor.
Va multumesc,pentru raspuns!
Mai am insa o intrebare!
Noi suntem 4 surori dar numai 2 dintre noi avem acelasi tata si purtam numele lui,ori daca deschid succesiunea dupa tata celelalte 2 surori au vreun drept sau numai dreptul care se cuvine din partea mamei?
Astep raspunsul dumneavoastra,Va multumesc!
Numai cele 2 surori care au acelasi tata au dreptul la mostenire dupa moartea lui, celelalte 2 vin la mostenire la moartea mamei.
Dar daca mama si-a vandut partea ei din casa (printr-un contarct facut de mana) mai exista vreo mostenire dupa mama in acest caz pentru surori?
Numai daca acest contract nu a fost transcris mai exista vreo mostenire.

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mostenire simina_28 simina_28 Buna seara. Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)