avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.
Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii cedez partea mea din partea tatalui si sa locuiasca impreuna cu mama (mentionez ca nu am facut nici o hartie legala).Sora mea a decedat anul trecut(sotul ei traieste si locuieste impreuna cu mama mea,acolo mai locuieste fiica surorii mele cu copii si concubinul ei).
Doresc sa stiu ce drepturi mai am asupra casei acum si dupa moartea mami.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: simina_28 , utilizator 15:17, 21 Martie 2013
In urma succesiunii dupa tatal dumneavoastra , mama si sora au devenit coproprietari.
Dumneavoastra veti mosteni acum jumatate din cota mamei.
Daca ati primit o suma de la sora dumneavoastra, trebuie sa renuntati la mostenirea tatalui dumneavoastra. O puteti face cu prilejul succesiunii acestuia sau separat, oricand, la orice notar.
Dupa decesul mamei dumneavoastra veti mosteni jumatate din partea mamei (62,5%), adica 31,25%. Am presupus ca imobilul e dobandit de parintii dvs. in timpul casatoriei lor si ca mama dumneavoastra a acceptat/ accepta succesiunea defunctului ei sot (tatal dumneavoastra).
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
ContSters267464, utilizator
Asteptati sa decedeze si mama si dezbateti mostenirea dupa ambii parinti, dvs veti mosteni 1/2 din casa, iar sotul surorii si fiica ei, vor imparti cealalta jumatate.
Daca doriti sa fiti corecta la dezbaterea succesiunii dupa mama dvs, acceptati ca rudele din partea surorii dvs sa va dea in bani cat ar reprezenta doar jumatate din partea mamei dvs, practic, un sfert din valoarea proprietatii si sa ramana ei in casa.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Mostenire aio aio buna ziua. mama mea a murit de curand. casa parinteasca este pe numele tatalui meu. suntem 2 surori la parinti. tatal meu vrea sa vanda casa parinteasca. o ... (vezi toată discuția)