Stimate domn avocat, neregulile sunt multe si cea mai mare problema este ca eu nu sunt in tara si nu am bani pentru proces.1.M-au concediat de pe-o zi pe alta fara avertismente , fara perioada de supraveghere etc.2.Drepturile salariale care imi reveneau pe zilele lucrate nu mi-au fost respectate.3.M-au obligat sa dau o declaratie mincinoasa, sub presiune cu mai multe persoane din firma eu fiind singura, fara avocat, agent de politie, dupa ce am platit prejudiciul in schimbul promisiunii ca nu imi vor face dosar penal si nu imi vor desface contractul de munca pe baza unui artcol indisciplinar, lucru care nu s-a intamplat dupa cum se observa.Ei au profitat ca ei sunt o firma destul de mare cu jurist etc si eu o studenta singura intr-un oras strain fara putere.Problema e ca eu nu stiu valoarea totala a prejudiciului pe care sustin dansii ca il au .Eu nu stiu ce au faxcut ei dupa ce am plecat eu , puteau sa ma scoata oricat lipsa la inventar prin operarea in sistemul de contabilitate.
Ce se poate intampla daca eu nu am cum sa ma prezint ? Politia ma poate sanctiona cu amenda administrativa sau doar o instanta de judecata poate da aceasta sentita ? Faptul ca nu sunt in tara constituie un motiv intemeiat pentru care nu ma pot prezenta ? Pot primi amenda penala chiar si pentru un prejudiciu mic ?
prejudiciul a fost platit, bani pentru care nu am primit bon, in schimb eu nu pot sa stiu ce lipsuri au scos ei in urma mea.o fosta colega a patit la fel in sensul ca in momentul in care a plecat i-au imputat 300 de lei minus la inventar . supervizoarea mea avea acces la stocul de marfa si cu un click putea oricand sa adauge sau sa scada marfa din stoc .inregistrarea video, in cazul in care mai exista una ...poate fi folosita in proces ?
am reusit sa obtin informatii de la politie....se pare ca sunt acuzata de delapidare, prejudiciul fiind o sticla de vin de 14 lei si alte pretentii pe care le pot avea angajatorii.se pare ca nici jurista care mi-a acuzat nu s-a prezentat .eu nu sunt in tara si nu ma pot prezenta nici eu .ce se poate intampla ?
In 2013 am fost angajata unei societati comerciale .Mi-am insusit plusul de casa si am fost acuzata de furt.Adevarul este ca supervizoarea mea voia sa scape de mine ca sa poata angaja o cunostinta a ei .M-au chemat la birou si sub presiunea juristei si a altor angajati am declarat ca mi-am insusit acei 16 lei motivand ca au nevoie de declaratia mea ca sa imi incheie contractul de munca .mi-au incheiat contractul cu clauza indisciplinara, de restul de salariu pe zilele lucrate nu am mai beneficiat iar acum am primit o instiintare de la sectia 14 ca trebuie sa ma prezint sa-mi inmaneze citatia pentru dosarul 210876/2014,dosar unic 12695/2013 in baza art.260/261 din codul de procedura penala.nu scrie in calitate de ce sau de ce sunt acuzata.Pot fi acuzata de furt?o sa-mi apara in cazier ? cat poate fi amenda penala si daca o platesc, imi apare in cazier ?ce e de facut avand in vedere ca eu nu sunt in tara?