avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzata de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzata de delapidare

am reusit sa obtin informatii de la politie....se pare ca sunt acuzata de delapidare, prejudiciul fiind o sticla de vin de 14 lei si alte pretentii pe care le pot avea angajatorii.se pare ca nici jurista care mi-a acuzat nu s-a prezentat .eu nu sunt in tara si nu ma pot prezenta nici eu .ce se poate intampla ?
Buna ziua!

Va recomand sa platiti prejudiciul, si sa va prezentati la Parchet pentru a semna un acord de recunoastere a vinovatiei, si astfel poate scapati doar cu o amenda administrativa, in cazul in care nu aveti antecedente penale. In orice caz, va sfatuiesc sa va angajati un avocat specializat pe drept penal.

Cu stima.
Nu vad in ce baza sa se dispuna amenda administrativa, oricum mi se pare putin fortat sa intocmesti un dosar penal pentru asa ceva. Cum au ajuns la concluzia ca v-ati insusit respectiva sticla de vin?
prejudiciul a fost platit, bani pentru care nu am primit bon, in schimb eu nu pot sa stiu ce lipsuri au scos ei in urma mea.o fosta colega a patit la fel in sensul ca in momentul in care a plecat i-au imputat 300 de lei minus la inventar . supervizoarea mea avea acces la stocul de marfa si cu un click putea oricand sa adauge sau sa scada marfa din stoc .inregistrarea video, in cazul in care mai exista una ...poate fi folosita in proces ?
Stimate domn avocat, neregulile sunt multe si cea mai mare problema este ca eu nu sunt in tara si nu am bani pentru proces.1.M-au concediat de pe-o zi pe alta fara avertismente , fara perioada de supraveghere etc.2.Drepturile salariale care imi reveneau pe zilele lucrate nu mi-au fost respectate.3.M-au obligat sa dau o declaratie mincinoasa, sub presiune cu mai multe persoane din firma eu fiind singura, fara avocat, agent de politie, dupa ce am platit prejudiciul in schimbul promisiunii ca nu imi vor face dosar penal si nu imi vor desface contractul de munca pe baza unui artcol indisciplinar, lucru care nu s-a intamplat dupa cum se observa.Ei au profitat ca ei sunt o firma destul de mare cu jurist etc si eu o studenta singura intr-un oras strain fara putere.Problema e ca eu nu stiu valoarea totala a prejudiciului pe care sustin dansii ca il au .Eu nu stiu ce au faxcut ei dupa ce am plecat eu , puteau sa ma scoata oricat lipsa la inventar prin operarea in sistemul de contabilitate.
Ce se poate intampla daca eu nu am cum sa ma prezint ? Politia ma poate sanctiona cu amenda administrativa sau doar o instanta de judecata poate da aceasta sentita ? Faptul ca nu sunt in tara constituie un motiv intemeiat pentru care nu ma pot prezenta ? Pot primi amenda penala chiar si pentru un prejudiciu mic ?
in cazul acesta daca nu cunoasteti situatia de fapt retinuta va recomand sa angajati un avocat care sa mearga la organul de urmarire penala sa consulte dosarul, se poate intampla orice daca va sustrageti, va pot condamna si in lipsa.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
.... marinutzu marinutzu buna ziua! numele meu este Buse Victor Marian am facut o prostie ...mai mare decat mine ...intr-o seara impreuna ca alti prieteni am plecat la o mica plimbare ... (vezi toată discuția)