avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiTR

Activitate MihaiTR

multumesc pentru opiniile dvs. domnule avocat, o seara placuta!
intocmai acest aspect ma intereseaza, poate in acceptiunea dumneavoastra un organ de cercetare penala sesizat ulterior cu privire la situatia de fapt consatata, sa formuleze o propunere de efectuare in continuare a urmaririi penale fata de un suspect, pe baza acestui pv de constatare si a 5-6 declaratii de martori (proprietari din cadrul asociatiei)care au participat la constatare...
ma refeream la procesul-verbal intocmit strict in prezenta proprietarilor din asociatie si a inginerului/electricianului, fara prezenta organului de cercetare penala
Constituie proba in procesul penal, un proces verbal de constatare a unei conexiuni frauduloase la reteaua de electricitate, intocmit de inginer/electrician avizat ANRE (Agentia Nationala de Reglementare a Energiei)?

Multumesc!
Daca reclamantul decedeaza in cursul urmarii penale si nu apuca sa se constituie parte civila pana la punerea in miscare a actiunii penale pentru un anumit prejudiciu in cazul unei infractiuni de furt, se mai poate derula actiunea civila simultan cu actiunea penala sau urmasii acesteia trebuie sa introduca actiune civila separat impotriva inculpatului?
Multumesc pentru raspuns, dar va intreb, dumneavoastra ce incadrare juridica i-ati face acestei situatii din perspectiva plangerii penale?
Speta este dupa cum urmeaza:

Locatarul X al unui imobil se conecteaza cu doua aparate de aer conditionat aflate la ultimul nivel al imobilului la contorul electric de parti comune, dupa acesta si nu inainte de el, deci energia consumata este contorizata de catre Enel.
Respectivele aparate de aer conditionat deservesc un apartament ce apartine locatarului X.

Intrebare: Consumul de energie electrica de catre X poate fi catalogat ca furt, din moment ce energia facturata ii obliga pe toti proprietarii din asociatie sa plateasca?

SAU

Este o cauza civila iar pentru repararea prejudiciului, Asociatia de Proprietari a imobilului trebuie sa se adreseze instantei civile competente?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!