avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Radiohead

Activitate Radiohead

Buna ziua, ma iertati dar chiar nu vad in ce fel imi apara interesele! Sotia mea are acordul meu verbal pentru a se deplasa in Romania cu copilul. Daca sotia isi propune sa viziteze Romania in fiecare luna as avea de platit 45x12 EURO pe an doar pentru aceasta hartie! Asta da protectie! Poate intra in tara dar nu mai poate iesi! E absurd, chiar nu vi se pare?
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Problema este ca legislatia impune intocmirea acestei hartii la fiecare iesire din tara (cu specificarea datelor de calatorie). Inainte se putea intocmi un astfel de document cu valabilitate 1 an. Insa legea a fost modificata. Nu inteleg insa si mi-e greu sa accept ca trebuie sa ma explic la acest mod in fata autoritatilor romane. Sotia mea e acum in Franta. Se poate deplasa oriunde in Europa impreuna cu copilul fara a i se cere explicatii. Mai putin in Romania!
Buna ziua, sunt cetatean roman detasat in Franta, sunt casatorit si am un copil de 2 ani. Sotia se va intoarce in tara pentru doua saptamani (bilete de avion dus-intors) impreuna cu copilul.
Din cate-am inteles, nu va putea iesi cu copilul din tara (pentru a se intoarce la adresa de domiciliu din Franta) decat daca prezinta un document prin care eu imi dau acordul in acest sens. Cum locuim in Franta, sunt obligat sa platesc 45 de euro la Consulat pentru a obtine o astfel de hartie...
Cu ce drept statul roman poate sa interzica sotiei mele sa iasa din tara cu copilul minor, in conditiile in care familia locuieste in strainatate?
Cu ce drept mi se cere achitarea unei taxe pentru eliberarea unui document absurd?
Vorbim aici despre ingradirea dreptului la libera circulatie!
Biletul de avion ma costa 75 de euro iar hartia despre care vorbim vreo 45!
Ce e de facut?
Multumesc!