rianinacs
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca le dati banii e ca si cum ati recunoaste ca i-ati luat. In afar de asta ce interes ati avea sa stearga filmul? Dimpotriva. Asa cum a mai scris cineva aici, trebuie sa existe toata inregistrarea, nu doar partea care face sa pareti vinovat. Nu va lasati intimidat. Nu exista secrete care nu se afla. Daca scopul a fost sa va faca rau, o vor face oricum. Cu siguranta aveti un amic avocat care va poate ajuta. Nu o lasati asa. Daca ei nu vor sa implice politia, e o inscenare toata povestea. Poate n-ar fi rau sa actionati chiar inainte sa se stearga filmarea. Eu am patit-o intr-un caz similar, camera a surprins ceva ce "nu trebuia", a doua zi au venit cei de la security si au schimbat caseta. Nu mai puteam nici sa reclam nimic in lipsa dovezilor. Succes in a rezolva acest caz! Nimic nu e intamplator in viata. O spun din experienta. Uneori ne invatam cate o lectie pe propria piele. Ustura tare. Dar alta data vom fi mai precauti.
Nu e vorba de a invata oamenii sa santajeze. Vi se pare normal sa ni se retina din cont sume care nu le datoram. In cazul meu de exemplu mi s-a pus poprire pe toate conturile fara sa fiu datoare, pentru neplata unui impozit pe garaj care nici nu exista? Nu stiu daca v-ar conveni sa va treziti ca v-au retinut 100 de lei pentru asta, la care s-au adaugat 102(!!!) lei cheltuieli bancare. Ce ati face in locul meu, daca la Finante, dupa ce tot pe timpul si banii mei am facut rost de toate actele doveditoare ca poprirea s-a pus pe nedrept si acel garaj nu ne-a apartinut nicioadata, mi s-a spus ca pot recupera doar suma incasata de Finante, respectiv 100 de lei. Nemaivorbind de faptul ca am avut si alte neplaceri din cauza asta, nu mi-am putut face la termen niste plati din cauza ca mi s-au blocta banii. Sunt multe cazuri in Romania in care oamenii nestiutori raman cu pagube doar pentru ca nu stiu sau nu au curajul sa faca demersurile prin care sa li se faca dreptate. Nu consider ca am amenintat pe nimeni, doar le-am adus la cunostinta ca in caz ca nu se rezolva pe cale ameabila nu ma voi opri acolo. Si nu a fost vorba de 1000 de $, dar sunt banii nostri munciti...Cu tot respectul!
In niciun caz nu lasati lucrurile asa! Contactati un avocat, daca gasiti un amic dispus sa va ajute ar fi ideal. Eu am patit ceva similar, mi-au retras din cont o suma care nu o datoram, pentru un garaj care nu l-am detinut niciodata. E vorba de o suma mult mai mica decat a dvs. dar nu sunt dispusa sa raman cu paguba. Mi s-au porit conturile bancare, a fost retinuta suma de 100 de lei pentru presupusa datorie, la care s-au adugat cheltuieli bancare de 102(!)lei. Nu stiu inca cine imi va da banii inapoi, dar am citit azi tot aici ca ar fi aparut ceva lege care reglementeaza aceste situatii. Traim in tara lui Papura Voda. Cine nu se intereseaza si se lasa, ramane cu paguba. Dar exista si cale prin care se pot rezolva aceste situatii. Nu aveti o copie a contractului? Cu siguranta un avocat gaseste punctul slab si ii puteti ameninta cu judecata. Totul se face in scris, orice cerere s-o aveti in dublu exemplar cu nr de inregistrare! Daca ii amenintati ca veti recupera banii pe cale juridica in caz ca nu vi-i restituie, adaugand si cheltuielile juridice, si ca veti flutura cazul in presa si tv sa le faceti antireclama, probabil veti obtine banii. Dar daca prin contract ei au dreptate...aveti ghinion. Cu siguranta cu urmatoarea ocazie veti fi mai precaut.. In speranta ca v-am fost catusi de putin de folos, cu respect, Maria Ninacs
Buna ziua! Doresc sa-mi deshid un club de copii cu librarie cafenea in incinta 9cu carti exclusiv pentru copii si parinti) si nu stiu ce forma juridica sa aleg. M-am interesat in mare si nu reusesc sa-mi dau sama care m-ar avantaja. La Intreprindere Individuala m-ar putea ajuta si sotul in cadru legal pe baza unei declaratii, contabilitatea e simpla, dar am inteles ca in caz de probleme financiare toate bunurile noastre intra in joc. La SRL-D nu platesc acum infiintarea, as avea posibilitatea de atragere de fonduri neramburasbile, bunurile mele ar fi protejate, dar taxele se vor plati altfel, ma vor costa mai mult si contabilitatea se cere in partida dubla, deci imi trebuie contabil. Asta ar creste costurile. Cineva imi recomanda ONG. Puteti sa ma ajutati sa iau decizia potrivita? Multumesc!